Yedikçe Yeme İsteğini Artıran Yiyecekler

Günlük hayatta yediğimiz bazı yiyecekler ne kadar yersek yiyelim doygunluk hissi yaratmaz. Hatta daha fazla acıkmanıza sebep olarak başka yiyeceklere yönlendiriyor. Peki nedir bu yiyecekler?

18.01.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-15:50) Yedikçe Yeme İsteğini Artıran Yiyecekler

Günlük hayatta yediğimiz bazı yiyecekler ne kadar yersek yiyelim doygunluk hissi yaratmaz. Hatta daha fazla acıkmanıza sebep olarak başka yiyeceklere yönlendiriyor. İşte Yedikçe yeme isteğini artıran yiyecekler.

Ekmek: Yedikçe yediren ve doygunluk hissi vermeyen yiyeceklerin başında beyaz ekmek geliyor.

Kahvaltılık gevrek: Sağlıklı beslenme ve zayıflama sürecinde akla ilk gelen sabah kahvaltı tercihlerinden biri olan kahvaltılık gevreklerinde kan şekerini yükseltme hızı oldukça fazladır.

Patates: Yüksek nişasta ve düşük lif içeriği nedeniyle patates kan şekerini hızlı yükseltebiliyor.

Taze sıkılmış meyve suyu: Özellikle kış aylarından bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye çalışılıyor.

Pirinç Pilavı: Beyaz pirinçte tıpkı patates gibi yüksek nişasta ve düşük lif içeriğine sahip bu yüzden de doygunluk hissi sağlamamaktadır.

Kuru meyve, kavun, incir, karpuz, dut, muz: Bu meyve çeşitlerinin de glisemik indeksleri diğer meyvelere göre biraz daha yüksek bu yüzden bu meyveleri tercih ederken uygun porsiyonlarda tüketmeye özen gösterilmelidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal