Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde Doğalgaz Santrali Şiddetli Patlama Meydana Geldi!

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Taşkısığı Mahallesi’nde doğalgaz santraline şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti ile çevrede yaşayan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

28.10.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-10:16) Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde Doğalgaz Santrali Şiddetli Patlama Meydana Geldi!

Sakarya’da doğalgaz santralinde patlama gerçekleşti. Sebebi henüz belirlenemeyen sebepten dolayı meydana gelen patlama çevre yerlerden hissedildi. Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Enka Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nde trafonun patlaması mahalleliyi sokağa döktü. Çevredeki yerleşim yerinde bulunan vatandaşlar panikle evlerinden çıkarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Paniğe kapılan mahalleli korku dolu anlar yaşarken durum itfaiye, sağlık ve AFAD ekiplerine bildirildi. Olay, Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı Mahallesi'nde bulunan Enka Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, santralin içerisinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlama oldu.

DOĞALGAZ SANTRALİNDEKİ PATLAMA SONUCU ÖLEN OLMADI

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Taşkısığı Mahallesi’nde doğalgaz santraline şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti ile çevrede yaşayan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmadı. Patlama sonrasında çevredeki yerleşim yerinde bulunan vatandaşlar panikle evlerinden çıkarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Paniğe kapılan mahalleli korku dolu anlar yaşarken durum itfaiye, sağlık ve AFAD ekiplerine bildirildi. Haberin verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin ilk incelemesinde patlamanın santral içerisinde bulunan elektrik trafosundan kaynaklandığı tespit edildi. Patlama sonrası çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Paniğe sebep olan olayda yaralanan olmazken mahalle halkı yaşadıkları korkuyu anlattı. Mahalle sakini Mecit Torlak, ‘Evimize döndüğümüz esnada patlama olduğunu gördük. O esnada fabrika içerisinde kendi çabaları ile söndürmeye çalıştılar ve sonrasında itfaiye ekipleri geldi. Çok büyük patlama oldu. Iki köy ilerideydim ben ve oradan duydum patlamanın sesini’ dedi. Mahalle sakini Adem Torlak ise, ‘Çok yüksek sesli patlama oldu. Patlamanın etkisi ile parçalar fırladı. Çok yüksek ses yaptı ve dumanla birlikte yangın çıktı. Patlama ile birlikte herkes dışarıya döküldü’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal