Sakal çıkması için ne yapmalı? Gür sakallara kavuşmak için en etkili uzman önerileri

Erkeklerin 12-15 yaşlarına geldiklerinde sakal ve bıyık gibi yüzdeki kılları çıkmaya başlar. Fakat bazı erkeklerde, sakal yada bıyık çıkmaması gibi bazı sorunlar söz konusu olabiliyor. Uzmanlar ise daha gür sakallara kavuşmak için bazı önerilere uyulması gerektiğini söylüyorlar. İşte, sakalların çıkması için uzmanlardan en etkili öneriler...

30.06.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-15:29) Sakal çıkması için ne yapmalı? Gür sakallara kavuşmak için en etkili uzman önerileri

Erkeklerin belli bir yaştan sonra yüzlerinde kıl folikülleri oluşur. Bu da sakal ve bıyık kıllarının güz ve hızlı olarak çıkarak uzamasını sağlar. Fakat bazı erkeklerde bu durum muzdarip olarak görünür ve onlarda sakal ve bıyık çıkarmanın çeşitli yollarını ararlar. Bu yazımızda ise 'Sakal çıkması için ne yapmalı? sorusuna yanıt bulurken aynı zamanda, gür sakallara kavuşabilmek için en etkili uzman önerilerine de bakabilirsiniz.

Sakal çıkması için ne yapmalı

Sakal çıkması için ne yapmalı?

Yüze masaj uygulama

Yüzünüzdeki kıl foliküllerinin uyarılması sakal çıkmasını sağlamanın en iyi yöntemlerinden bir tanesidir. Gün içinde bir kaç kez dairesel hareketler ile hafif basınçla parmaklarınızla sakal bölgesine masajlar yapın. Masaj öncesi ve sonrası ise yüzünüzü yıkamayı unutmayın.

Sakal çıkaran ilaçlar

Minoxidil, rogaine adı verilen ve yüze sürülen sıvı ilaçlar sakal çıkmasında oldukça etkilidir. İlaçlarla ilgili araştırmalar yaparken sakal çıkması için kullanan kişilerin çok sayıda yorumlarıyla karşılaşabilirsiniz. Fakat burada en önemli nokta ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Doğru beslenme

Sakallarınızın gür çıkmasını istiyorsanız mutlaka beslenmenize özen göstermeniz gerekiyor. Günlük alacağınız B vitaminleri, biotin ve protein bakımından zengin besinler sakallarınızın çıkmasına destek olacaktır. Özellikle biotin maddesi sakal çıkması için en etkili vitaminlerin başında gelir. Karpuz, çilek, ahududu, badem, ceviz, havuç gibi besinlerin içinde yer alan biotin aynı zamanda yer fıstığı, soğan, salatalık ve tavuk ciğeri gibi besinlerde de bulunur.

19 yaş ve üzeri olan bir kişinin günlük biotin ihtiyacı ise 30 mikrogramdır. Biotin, eczanelerden hap şeklinde de alınabilir. Fakat hap şeklinde kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız önerilir.

Sakal çıkması için ne yapmalı

Esansiyel yağlar kullanın

1 tatlı kaşığı organik biberiye yağı ile 10 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını birbirine karıştırın. Bu karışımı bezin üzerine sürdükten sonra sakal çıkmasını istediğiniz yere yerleştirin ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü su ile durulayın. Günde 1 kez uygulamanız sakallarınızın hızlı çıkmasına destek olacaktır.

Okaliptüs yağı

Okaliptüs yağını sakal bölgenize sürebilirsiniz. Bu yağ, cildi nemlendirir ve cildinizi uyarır. Sakallanızın hızlı olarak uzamasını sağlayan okaliptus yağı yarım su bardağı zeytinyağı karıştırarak uygulanır. Yüzünüze yapacağınız dairesel hareketlerle masaj hem cildinize de iyi gelecektir. Bu karışımı banyodan sonra temiz cilde uygulamanız önerilir.

Sigara ve alkolden mümkün olduğu kadar uzak durun

Sigara ve alkol kan dolaşımını oldukça fazla etkileyen faktörlerdir. Alkol ve sigara aynı zamanda sakal çıkmasını da engeller. Kan damarlarında meydana gelen daralma vücuttaki kılların çıkmasını güçlendirdiği için alkol ve sigaradan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekir.

Sakal çıkması için ne yapmalı

Stresten uzak durun

Stres, tüm vücut fonksiyonlarını etkilediği gibi sakal çıkmasına da engel olabilir. Testosteronun azalmasına neden olan stres, kan damarını daraltır ve kıl köklerine ulaşmasını engelleyerek kılların uzamasını önler.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal