Sahurda susatmayan, tok tutan yiyecekler

11 Ayın Sultanı Ramazan geldi.Oruç tutan Müslümanlarımızın internette en çok arattıkları şey Sahurda susatmayan,tok tutan yiyecekler nelerdir?oldu.İşte çoğu kişinin merak ettiği yiyecekler sayfamızda yer almaktadır.

08.04.2022-02:37 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-02:37) Sahurda susatmayan, tok tutan yiyecekler

Ramazan ayı gelince tüm Müslümanlarımızın içine huzur dolar.Tüm sevdiklerimizin bir arada olduğu sofraları,gece sahura kalktığımızda dışarıdan gelen davul sesini hepimiz çok özlemiştik.

1 ay boyunca tutacak olduğumuz Orucu'muzu daha rahat şekilde nasıl geçirebiliriz sizlere onun detaylarını vereceğiz.Gündüzleri daha kolay acıkmadan geçirebilmek için sahurda yemek yerken nelere dikkat etmeliyiz?Bu soru İnternet üzerinde en çok aramalar arasında yer alıyor.

Sahur

Saatler boyunca aç kalacak olan Müslümanlarımız ,Sahurda neler yemeli?Neler içmeli?

Yemek yemeğe başlamadan önce mutlaka hem iftar zamanı 10 bardak,hemde sahur zamanı 5 bardak su tüketmeye özen göstermeliyiz.Vücudumuzda sıvı kaybı olmaması açısından bu çok önemli bir konudur.Beyaz ekmek yerine ,tahıllı ekmekler tüketin.Kızartma türleri yerine fırınlanmış olan yemekleri tercih etmeye özen gösterin.Tok tutma açısından özellikle başta yumurtayı ve devamında kepekli makarna,bulgur ve esmer pirinçten yapılmış olan yiyecekleri tüketebilirsiniz.

Sahurunuzu eğer kahvaltı sofrasıyla yapacaksanız ,mutlaka az tuz tüketmeye özen gösterin.Çok tuz yerseniz gündüz çok susama ihtiyacınız olacaktır.

O yüzden az tuzlu peynir,lor peyniri,yeşillik,salatalık,domates ve cevizli bol tahıllı ekmekler tercih edebilirsiniz.Sofralarda gözümüzün aradığı zeytinden sahur zamanı tuzlu olduğu için mutlaka uzak durmalısınız,yoksa gündüz su ihtiyacınızı arttıracak ve saatler sizin için bitmez olacaktır.Bir diğer önemli konuda tuz gibi mutlaka karbonhidrat'tanda  uzak durmalısınız.Mutlaka doyuruculuğu yüksek olan yemekleri tercih etmeye özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal