Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? Niyet ettikten sonra su içilir mi? Sabah ezanına kadar su içilir mi?

Ramazan ayında milyonlarca Müslüman oruçlarını tutmak için sahurlarını yapmaya devam ediyor. Oruç ve sahur ile ilgili merak edilen konular arasında ezan okunurken su içme konusu da yer alıyor. Peki Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? Niyet ettikten sonra su içilir mi? Sabah ezanına kadar su içilir mi? Soruların yanıtı haberimizde…

12.03.2024-11:01 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-11:01)

Milyonlarca Müslüman, on bir ayın sultanı Ramazan ayında oruçlarını huzurla ve sabırla tutmaya devam ediyor. Oruçları öncesinde sahura kalkan vatandaşların merak ettiği konulardan birisi de Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? sorusu oldu. Uyumadan önce orucuna niyet edenler ise ezan bitene kadar niyet edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Peki Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? Niyet ettikten sonra su içilir mi? Sabah ezanına kadar su içilir mi?

Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Sahurda ezan okunmaya başladığı anda yenilip içilmeye son verilmesi gerekiyor. Ezan okunurken su içmenin orucu bozduğu söylenmekle birlikte, o gün niyet ederek oruç tutacak vatandaşlara, sabah ezanından öncesinde yeme ve içmeyi kesmeleri önerilir. Oruca başlama saati olan kabul edilen imsak vakti başladığı andan itibaren bir şey yenmemelidir.

Oruçlu olmalarına rağmen bu durumu unutup bir şeyler yiyen ve içen kişilerin orucu (bu durum bilinçli yapılmadığı sürece) bozulmaz.

Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? Niyet ettikten sonra su içilir mi? Sabah ezanına kadar su içilir mi?

Takvimlerde gösterilen "imsak", oruca başlama zamanını belirtir. İmsak vakti, gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıktığı ve sabah namazı vaktinin başladığı andır. Sabah ezanı da imsak vaktinin başlamasıyla birlikte okunur. Bu nedenle ezanın okunmaya başlamasıyla birlikte yeme ve içmeyi kesmek gereklidir. Ezan okunmaya başladığı anda ağızda bulunan lokmanın yutulmasında sakınca yoktur. Ancak su içilmemelidir. Su içilmesi durumunda oruç bozulacağından, kaza gerekecektir.

Sabah ezanına kadar su içilir mi?

İmsak vakti, gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıktığı ve sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu nedenle ezanın başlamasıyla birlikte yemeyi ve içmeyi terk etmek gereklidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal