Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Ezan devam ederken su içmek kefaret gerektirir mi? İşte Diyanet fetvası

Ramazan ayının başlamasıyla,merak edilen sorular arasında orucu bozan konulardı.Ailemizin bir arada bulunduğu sahur gecelerinde ,merak edilenlerden biriside sahur zamanı ezan okunduğunda su içilir mi?Ezan devam ederken su içmek kefaret gerektir mi?işte merak ettiğiniz sorunuzun cevabını sayfadan okuyabilirsiniz.

02.04.2022-11:35 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-11:35) Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Ezan devam ederken su içmek kefaret gerektirir mi? İşte Diyanet fetvası

Ramazan ayının en sevilen olaylarından biriside ailenin bir arada olup aynı sofralarda buluşması.Bu sahur geceleri içinde geçerli.Kalabalıkla yemekler yenilir, çaylar içilir ve ezanın okunması sabırsızlıkla beklenir.Su içme isteğimizi bir nebze gidermek amacıyla ,hep son dakikaya bırakırız.

imsak zamanı su içmek

Peki Ezan okurken su içmek doğrumu ? Kefaret ödemek gerekir mi?

İmsak ; Kendini tutmak,engelleyebilmek,el çekmek ve uzak durmak anlamına gelmektedir.Sahur yapıldıktan sonra akşam iftar vaktine kadar ,yemek yememek,sıvı tüketmemek ve cinsel ilişkide bulunmamak gerekmektedir.Bunlar orucu bozan şeylerdir.İnsanlar arasında 'İftar' orucun açıldığı zaman diye geçtiği gibi ,'İmsak'ta 'Orucun başlama zamanı diye geçmektedir.Oruca başlama zamanını Kur'an - Kerim'de şu şekilde belirtilmiştir.Günün aydınlandığı ile gece'nin karanlığını ayırt edine kadar yemek yeyip ,için daha sonra akşam hava kararıncaya kadar orucu bozan şeylerden uzak durarak orucunuzu tutun diye ifadede bulunmuştur.İmsak zamanı Ezan okumaya başlamaktadır.Ezanın başlaması ile yeme içmeyi bırakmak gerekmektedir.Ezan başladığı an ağzımızdaki son lokmayı yutmakta bir sorun yoktur. Ama ezan okurken su içmek orucunuzu bozacaktır.Oruç tutmaya niyetlenecek olan kişiler, imsak zamanı ezan başlamadan önce yemek yeme ve içmeyi sonlandırmalıdırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal