Sahur yemeği en son ne zamana kadar yenilebilir?

Bugün ilk sahura kalkılmasının heyecanını yaşayan vatandaşlar, sahur saatinin kaç olduğunu merak ederken sahur yemeğinin en geç ne zamana kadar yenilebileceğini araştırmaya başladı. Sahur yemeği en son ne zamana kadar yenilebilir?

02.04.2022-01:18 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-01:18) Sahur yemeği en son ne zamana kadar yenilebilir?

2 Nisan Cumartesi gecesi sahur kalkarak ilk oruçlarına başlayacak olan vatandaşlar, sahur saatini ve sahur yemeğinin en son ne zaman kadar yenilebileceğini araştırmaya başladı. Sahura saat kaçta kalkınması gerektiği bilgilerinin yanı sıra en son ne zamana kadar sahur yemeğinin yenebileceği bilgilerine haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.

Sahur yemeği en son ne zamana kadar yenilebilir?

Sahur yemeği en son ne zamana kadar yenilebilir?

2022 Ramazan ayının ilk sahuruna 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece kalkılacak olan vatandaşlar 2. sahuruna ise 2 Nisan'ı 3 Nisan'a bağlayan gece kalkacaklar. 

Oruç tutacak olan kişilerin imsak vakti öncesi yedikleri yemek olarak bilinen sahur yemeği imsak vakti gelene kadar yenilebilir. İmsak vakti ise sabah namazı için okunan ezan vaktidir. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen herkes, Ramazan ayı süresince ikamet edilen ilin imsak vakti saatine kadar sahurlarını yapabilirler. 

Sahur yemeği en son ne zamana kadar yenilebilir?

2 Nisan 2022Cumartesi

İstanbul için imsak vakti : 05:12 

İzmir için imsak vakti : 05:25 

Ankara için imsak vakti : 04:59 

DİĞER İLLER İMSAK VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal