Sahtekarların tuzağına düşmeyin! Zeytinyağı diye aldı içinden çıkmayan kalmadı!

Gün geçmiyor ki sahtekarlar halkımızı kandırmasın! Günümüzde binlerce gıdanın genetiğiyle oynandığına her gün şahitlik ediyoruz. Gözünü para hırsı bürüyen üreticiler veya esnaflar gözlerini kırpmadan insanların sağlığıyla oynayabiliyor. Bu sahtekarlıklara bir yenisi daha eklendi. Hem de bu sefer söz konusu zeytinyağı! İşte akıl almaz dolandırıcılıkla ilgili tüm detaylar…

10.03.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-17:40) Sahtekarların tuzağına düşmeyin! Zeytinyağı diye aldı içinden çıkmayan kalmadı!

Özellikle son dönemde artan gıda fiyatlarıyla beraber vatandaşlar hem sağlıklı hem de daha uygun besinler almanın yolunu aramaya başladılar. Geçtiğimiz hafta yaşanan Ayçiçek yağı polemiğinden sonra gündeme bomba gibi düşen zeytinyağda yapılan sahtekarlık insanlara pes dedirtti. Muğla’dan bir üreticiden zeytinyağı siparişi veren vatandaş evine gelen kargoyu açtıktan sonra adeta şok oldu.

Sahtekarların Tuzağına Düşmeyin! Zeytinyağı diye aldı içinden çıkmayan kalmadı!

Direkt olarak üreticiden gelen ve hakiki olduğu iddia edilen zeytinyağın önce renginden sonra da tadından şüphe edildi. Bir süre sonra laboratuvara götürülerek içinde yer alan maddelere bakılan zeytinyağının, zeytinyağdan bir haber olduğu anlaşıldı. İçerisinde zeytinyağı yerine zeytinyağı esansı katılan sıvı hem kokusu hem de tadıyla birlikte aynı bir zeytinyağına dönüşüyor. Soğuktan donduktan sonra da bu yağın zeytinyağı olduğuna adeta kanaat getiriyorsunuz.

İçerisindeki maddeler yok artık dedirtti

İçerisindeki maddeler yok artık dedirtti

Laboratuvarda içerisinde yer alan maddelere bakılan sıvının içindekiler alıcıyı adeta şoka uğrattı. Zeytin veya zeytinyağının esamesinin okunmadığı şişenin içerisinde yer alan maddeler ve oranları şöyle;

Ffa: 0,36

İyot indisi: 112

Peroksit: 2,10

Sabun: Yok

Nem: Yok 

Tortu: 0,04

İçerisindeki maddeler yok artık dedirtti

Zeytinyağı esansı katılmış!

Soğukta donunca zeytinyağı, normal ortamda bulununca yağın yanından geçmeyen sıvının içerisine zeytinyağına benzesin diye zeytinyağı esansı katılmış. Öyle ki laboratuvar sonuçlarından alınan verilere göre bu yağın 2 birim pamuk yağı, 1 birim ise ay çiçek yağı olduğu anlaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal