Sahte indirim dönemi tarihe karışıyor! Ürün etiketlerinde yeni düzenleme başladı, 2 fiyat birden gözükecek

Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler hayata geçti. İndirim yapılan ürünün son 30 gün içindeki en ucuz fiyatı da artık etikette yazacak.

01.03.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-15:51) Sahte indirim dönemi tarihe karışıyor! Ürün etiketlerinde yeni düzenleme başladı, 2 fiyat birden gözükecek

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde düzenlemeye giderek, indirimli satışlarda ve fiyat etiketlerinde uygulanacak kriterleri düzenlemişti. Sahte indirimlerin önüne geçmek için bundan sonra ürün etiketlerinde 2 fiyat görünecek. Bu iki fiyat; ürünün son 30 gün içindeki en düşük fiyatı ve güncel satış fiyatı olacak.

Yazılan dil Türkçe olacak

Getirilen düzenleme ile beraber yapılacak bir başka değişiklik de etiket ve listelerde yer alan yazıların tamamının Türkçe yazılma zorunluluğu. Ambalajın iadesine ve teslimine ilişkin olası depozito bedelleri de eksiksiz bir şekilde liste ve etiketlerde yer alacak.

Son 1 aydaki en düşük fiyat baz alınacak

Yapılacak olan indirim oranında son bir aydaki en düşük fiyatın baz alınmasına karar verildi. İndirimli sebze ve meyvelerde ise bir önceki günün fiyatı yer alacak. Söz konusu noktalara ilişkin ispat sorumluluğu da tedarikçi ve satıcıya ait olacak.

Perakende halinde satılan ürünlerin etiketi, malın veya ambalajın üzerine koyularak rafta görünür şekilde yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal