Sahte raporla tatile gitti: 15 yıl hapsi isteniyor

Konya’da çalışan bir işçi, işverenine hasta olduğunu söyleyerek 4 gün iş göremez raporu alarak tatile gitti. İşçinin sahte rapor aldığı ortaya çıkınca ona, raporu veren doktor ile hemşire hakkında dava açıldı. Detaylar haberimizde...

27.03.2023-09:50 - (Son Güncelleme: 27.03.2023-16:40)

Rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarka olarak çalışan S.U’nun hastaneye gitmeden burada çalışan tanıdığı vasıtasıyla sahte bir rapor düzenleyerek tatile çıktığı öğrenildi. Olay günü Mersin’de olduğunun tespit edildiği şüpheliye SGK tarafından 369,51 lira iş göremezlik ücreti ödendiği de öğrenildi. İşçinin sahte rapor aldığı ortaya çıkınca ona, raporu veren doktor ile hemşire hakkında dava açıldı. 

15 yıl hapsi isteniyor

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan, Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sahte Rapor

AA’da yer alan habere göre; S.U'nun iş göremezlik raporu karşılığı SGK'den altığı ücret nedeniyle kamu kurumunu zarara uğrattığı için "dolandırıcılık", alınan rapor nedeniyle de "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak" suçlarını işlediği için 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. S.U'ya yardım ettiği tespit edilen doktor Ö.T. Ç. ve hemşire E.T'nin de "görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 11'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan, Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal