Canan Karatay’dan Ramazan pidesine onay çıktı: Özellikle içini tüketin

Ramazan ayı ile ilgili tavsiyeler veren Prof. Dr. Canan Karatay, iftar ve sahurda yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi. Karatay, Ramazan pidesi için onay verdi. İşte detaylar...

27.03.2023-09:40 - (Son Güncelleme: 27.03.2023-16:39)

Ramazan ayına dair dikkat çeken tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, sahur ve iftar zamanlarında yapılması gerekenleri açıklarken, Ramazan’da en çok tüketilen besinlerden birisi olan Ramazan pidesi için ‘Tüketilebilir’ dedi. Karatay, sağlıklı bir Ramazan ayı için yapılması gerekenleri sıraladı. 

Canan Karatay’dan Ramazan pidesine onay çıktı

Akşam’ın haberine göre; Ramazan ayında en sık tercih edilen besinlerden biri olan Ramazan pidesi için onay veren Canan Karatay, ayrıntı geçti. Karatay, pidenin tam buğday unundan yapılmasını ve iç kısmını daha fazla tüketmek gerektiğini vurguladı.

Çünkü bağırsaklar yumuşak olan yeri daha iyi enzimler. Ayrıca tam buğday sayesinde bağırsakların ihtiyacı olan lif sağlanmış olur. Bu da oruç süresinde duran bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

Canan Karatay

Sahurda en az 2 litre su ve 2 adet haşlanmış yumurta

Öte yandan Canan Karatay, Ramazan ayında iftarı açarken mutlaka hurma ya da zeytinle açılması gerektiğinin altını çizdi. Bunun aynı sıra iftar ve sahur arası 2 litrelik suyun tüketiminin tamamlanmasını tavsiye etti.

Canan Karatay, sahurda mutlaka en az bir en fazla 2 tane az haşlanmış yumurta tüketilmesini istedi. Bu sayede vücut gerekli protein ve kalsiyumu almış olacak.

Vücudun en çok ihtiyacı olan kafeini iftar sonrası bir fincan Türk kahvesi olduğunu altını çizen Karatay, baş ağrısından oruçluyken yaşanacak stres gibi ruhsal durumları engeller.

Canan Karatay, gün içindeki beslenme rutinin iftar ve sahur arasına çekilmesini önererek özellikle iftar sonrası bir saatlik yürüyüşün vücudun direncini artırdığının altını çizdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal