Sahte pasaportla ülkeden kaçmaya çalışan HDP’li Semra Güzel yakalandı

PKK’lı Volkan Boran’ın telefonunda silahlı ve samimi görüntüleri çıkan HDP’li vekil Semra Güzel, sahte pasaport ile yurt dışına çıkma hazırlığı yaparken yakalandı.

03.09.2022-14:27 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-14:37) Sahte pasaportla ülkeden kaçmaya çalışan HDP’li Semra Güzel yakalandı

2017 yılında Adıyaman’da etkisiz hale getirilen PKK’lı Volkan Boran’ın cep telefonunda, silahlı ve samimi görüntüleri bulunan  HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Bir süredir kaçak olan Semra Güzel, sahte pasaport yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı sırada yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa düzenlediği operasyonda, Silivri'de bir dinlenme tesisinde yakalanan Güzel, adliyeye sevk edildi. 

HDP’li Semra Güzel yakalandı 

Bir süredir kaçak olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Güzel, MİT’in düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi. Bu bilgi üzerine harekete geçen MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, HDP’li Güzel’i yurt dışına kaçmak için Edirne’ye giderken yakaladı. Güzel'in üzerinde sahte pasaport bulunurken beraberindeki A.G. isimli göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Güzel, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Semra Güzel yakalandı


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal