MYK toplandı: Başkan Erdoğan’dan dikkat çeken EYT ve emekliye zam kararı! İşte detaylar…

Milyonlarca kişinin beklediği Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, bir süredir gündemde olan EYT ve emekliye zamla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıldı. İşte Başkan Erdoğan’dan EYT açıklaması…

03.09.2022-12:37 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-12:45)

Bir süredir ülkemizin gündeminde olan EYT, KYK faizleri, işçi ve emekli maaşlarına zam konuları Perşembe günü gerçekleşen MYK toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ve işçilere uygulanacak zamma değinerek tarih de verdi. Ayrıca Erdoğan'ın 2023 seçimleriyle ilgili mesajı dikkat çekti.

MYK toplantısının gündeminde 2023 seçimleri vardı

Milyonlarca kişinin beklediği MYK toplantısının gündemindeki en önemli konulardan biri 2023 seçimleriydi. Milletvekili listelerinin ele alındığını dile getiren Başkan Erdoğan, milletvekili listelerinin titizlikle hazırlanması gerektiğini, listeler hazırlanırken kamuoyu araştırmalarının, anketlerin de göz önünde bulundurulacağını belirttiği ifade edildi. 

Öğrenim kredileri faizi silinecek

Toplantıda torba yasasında yer alacak düzenlemelerden biri olan KYK faizleri de gündeme geldi. Milyonlarca öğrencinin beklediği düzenlemede ile 3 milyondan fazla gencin öğrenim kredilerindeki faiz silinecek. Yeni öğrenim kredileri için ise düzenleme yapılacak.

MYK toplantısında dikkat çeken EYT kararı

EYT çalışmaları kısa sürede tamamlanacak 

MYK toplantısının en önemli konularından biri ise milyonlarca çalışanı ilgilendiren EYT çalışmaları oldu. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Erdoğan’a bir sunum yapacağı bilgisi edinildi. Çalışmaların kısa sürede tamamlanıp meclis gündemine geleceği belirtildi. 

Erdoğan’dan dikkat çeken açıklama: "seçimleri biz kazanacağız"

2023 seçimlerinin Türkiye için oldukça önemli olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Erdoğan’ın, MYK toplantısında "2023 seçimlerini biz kazanacağız" dediği öğrenildi. Partide seçim çalışmaları da başladı ve genel başkan yardımcılarının çalışmaları takipte olacağı belirtildi. 

Memur, emekli ve işçiye zam müjdesi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılbaşında memur, emekli ve işçilerin maaşlarına iyi bir zam yapılacağını da partililerle paylaştığı öğrenildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal