Sahte Milli Piyango Bileti Nasıl Anlaşılır?

Milli piyango bileti, milyonlarca insanın hayalini süslemiştir. O rakamların hepsinin tuttuğunu ve büyük ödülün sahibi olduğunuzu hayal edin. Ama bazı satıcılar bu hayalinize gölge düşürebilir. Sahte milli piyango bileti nasıl anlaşılır?

05.02.2021-15:23 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-17:02) Sahte Milli Piyango Bileti Nasıl Anlaşılır?

Bir yılın sonu ve diğer bir yılın başlangıcı olduğu o son gece bir bilete binlerce hayal sığdırılır. Büyük ikramiyenin çıktığı düşüncesi bile insanı kendi ediyor. Peki bu hayale gölge düşüren sahte biletleri nasıl ayırt edebiliriz? Sahte milli piyango bileti nasıl anlaşılır? 

SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ORTAYA ÇIKAR?

Sahte bileti anlamanın ilk yolu;  biletin arka tarafındaki kalın çerçeve çizgisinin dışında ince bir çerçeve çizgisi bulunmaktadır. Biletin arka yüzündeki ikramiye planı ve diğer bütün yazılar net olmaktadır. Biletin boyu ise 14.7 cm ve genişliği ise 6 cm’dir. İkinci yol; biletinizi ışığa tuttuğunuzda daire içinde MP logolarını görmeniz gerekiyor. Piyangonun sol alt bölümündeki numaralar hafif kabarık olacaktır. 

YILBAŞI BÜYÜK İKRAMİYE AÇIKLANDI

Yılbaşı çekilişi, direkt olarak bir Milli Piyango geleneğidir. Bir ay önce satışa sunulan biletleri için büyük ikramiye 120 milyon TL olarak belirlendi. Toplam ikramiyeyse 670 milyon TL'ye dayanıyor. Yılbaşı biletleri en çok İstanbul, sonra İzmir, sonra da Kocaeli ve Ankara geldi. Tek kişiye çıkarsa 120 milyon TL, iki kişiye çıkarsa 12şer milyondan 24 milyon TL, 10 kişiye çıkarsa toplam 12 milyon TL büyük ikramiye verilecek. 

AMORTİ NEDİR?

Amorti, milli piyango biletinde en son kazanan bilettir. Milli piyango biletine verilen para kadar olan ikramiyedir. Biletin son rakamına göre biletlere verilmektedir. Amortide iki rakam yer almaktadır. 


YILBAŞI BİLETLERİ NE KADAR?

Bilet satışları tüm ülkede satışlara devam ediyor. Bilet fiyatları tam için 120 TL, yarım için 60 TL, çeyrek içinse 30 TL olarak belirlendi. Biletler bayilerden, internet üzerinden ve seyyar satıcılardan alınabilir.

MİLLİ PİYANGO HARAM MI?

Milli Piyangonun şansa dayanması ve emekle alakası olmaması nedeniyle birçok defa milli piyangonun helal mi haram mı olduğu tartışılıyor. Diyanet Milli Piyango haram mı hakkında açıklamalarda bulundu. Diyanet, "Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları (Milli Piyango, loto, toto, at yarışı,  kazı kazan ve benzeri), kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır." açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal