Sahada dinamik isimler: Türkiye’nin en genç belediye başkanları belli oldu!

Türkiye’nin yoğun koşuşturmalı seçim maratonu, dün itibariyle tamamlanmış oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, bazı yerlerde genç adaylar seçime katılarak ipi göğüsledi.

01.04.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-17:06) Sahada dinamik isimler: Türkiye’nin en genç belediye başkanları belli oldu!

Genç adayların ilk adresi, AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Özkan Çetinkaya, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanı oldu. 36 yaşındaki Çetinkaya, seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, Karabük halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti.

‘‘Elimizden gelen gayreti göstereceğiz’’

Türkiye’nin en genç belediye başkanları belli oldu

Halkın kendisine verdiği bu şansı doğru bir şekilde değerlendireceğini ve 5 yıllık görev süresinde vadetmiş olduğu projelerini hayata geçirmek için çalışacağını aktaran Çetinkaya, ‘‘Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görmesiyle, aday gösterildikten sonra sahaya inerek başarılı bir seçim süreci geçirdik. Bu noktada inşallah bu yolun sonunda güzel bir hizmet serüveni olacak. Seçim sürecinde vadetmiş olduğumuz projelerimizi inşallah ilk 5 yıllık görev süremizde hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı göstereceğiz’’ şeklinde konuştu.

Dinamik isimler sahaya indi!

Diğer bir genç isim ise 1994 doğumlu Tamer Mandalinci, CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Genç aday, resmi olmayan sonuçlara göre Bodrum'da oyların yüzde 57'sini alarak belediye başkanı seçildi. 30 yaşındaki Mandalinci, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı. İstanbul'un Avcılar ilçesinde de 1991 yılında doğan, Utku Caner Çaykara resmi olmayan sonuçlara göre sayılan oyların yüzde 53'ünü alarak belediye başkanı seçildi. 

Genç isim, tecrübeli ismi geride bıraktı!

Türkiye’nin en genç belediye başkanları belli oldu

Seçimin en dikkat çeken adayı kuşkusuz 1993 doğumlu Eren Ali Bingöl oldu. CHP'de Tuzla Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Bingöl, kesin olmayan sonuçlara göre tecrübeli isim AK Partili rakibi Şadi Yazıcı’yı geride bırakarak yarışın kazananı oldu. 31 yaşındaki Bingöl, Türkiye’nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal