SAHA EXPO 2020 İçin Geri Sayım Başladı

Türk Savunma ve Havacılık Sanayisi’nin her yıl düzenlediği uluslararası SAHA EXPO, İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. 25-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe 39 ülke katılacak.

06.03.2020-14:10 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:02)

Savunma sanayimizin öncü kuruluşlarının işbirliği ile düzenlenen SAHA EXPO 2020 dünyanın en prestijli savunma teknolojileri fuarları arasında yer alıyor. Türkiye’nin yerli ve milli teknolojilerinin biraya gelerek oluşturduğu SAHA platformunun “Birlikte daha güçlüyüz!” sloganıyla başlattığı organizasyon bu yıl da çok yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

SAHA EXPO’ya ayrıca İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı  ve Savunma Sanayii Başkanlığı destek veriyor. Katılımcı firmalarca geliştirilen geliştirilen en yeni sistem ve ürünler ilk kez SAHA EXPO 2020'de tanıtılacak.

4 gün sürecek etkinlik, Türkiye'nin marka değeri yüksek ASELSAN, HAVELSAN, Baykar gibi ana platform üreticileri, alt sistem üreticileri, tedarikçileri, start-up’lar, üniversiteler, AR-GE merkezleri ve medya kuruluşlarını bir araya getirecek. Fuarda milli teknolojiyle geliştirilen hibrit roket motoru ve Nano teknolojiyle tasarlanan Levron’da yer alacak.

Hibrit Roket Motoru

Uzay teknolojilerinde çalışmalar yapan Delta V, 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Hibrit Uzay Roket Motoru Geliştirme proje sözleşmesi kapsamında roket motoru geliştirmeye başlanmıştı. Yapımı tamamlanan milli roket motoru fuarda yerini alacak.

Delta V Uzay Teknolojileri, Türkiye'nin ilk kompozit gövdeli hibrit roket motorunu geliştiriyor. Hibrit roket motoru, dünyada ilk sıvı oksijen ve parafin bazlı yakıt kombinasyonu ile çalışan motor olacak. Kuruluş, hibrit roket motorlu sonda fırlatmasını başarı ile gerçekleştirmiş bir firma olarak Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne önemli derecede katkıda bulunuyor.

Levron Nano Teknoloji

Dünyada sadece 4 ülke tarafından üretilebilen dünyanın en hafif katı maddesi olarak bilinen Aerojel, ilk kez Yalteksan Yalıtım Teknolojileri tarafından SAHA EXPO 2018’de tanıtılmıştı. O günlerde oldukça ilgi gören ürün daha da geliştirilerek, bu defa Levron Aerojel Keçe ve Levron Aerojel Granül olarak fuarda gösterilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal