Fransız Gazete’den Türk SİHA’lara Övgü

Türkiye son yıllarda gerek savunma alanında gerekse de teknolojideki atılımlarıyla ciddi bir ivme yakaladı. Milli Silahlı İnsansız Araçları’nın (SİHA) Suriye’deki operasyonlarda başarıyla görevlerini yerini getirmesi sonrası tüm dünyada olduğu gibi Fransa’da da gözler milli teknolojilerimize çevrildi.

06.03.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-11:19)

Türkiye’nin savunma sanayisinin çalıştığı alanlardan biri olan insansız hava araçları (İHA), Fransız medyasında da geniş yer buldu. Fransa’nın yüksek tirajlı L'Opinion gazetesinde yer alan habere göre Türkiye, Esed rejiminin İdlib’i ele geçirmesine engel olmak için Bahar Kalkanı Harekatı’nı düzenledi.

Haberde Türkiye’nin NATO standartlarında bir operasyon yürüttüğüne dikkat çekilirken, "Bir haftadır, Türk ordusu SİHA konusundaki kapasitelerini çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Türkiye on yıldır ulusal sanayi kapasitesini geliştirdi. Türkiye net olarak bu alanda Fransa gibi ülkeleri geçti." İfadeleri yer aldı.

Haberde ayrıca, Türk SİHA'larının Fransız ordusunun kullandıklarından daha küçük ve maliyetlerinin daha düşük ve çok daha etkili olduğu da belirtildi.

Ayrıca gazetede, Türkiye'de şu an daha yüksek özelliklerde ve daha güçlü SİHA'ların üretimi için çalışmalarını sürdürdüğünün altı çizilirken, “Türk ordusunun elektronik savaş alanındaki kapasiteleri sayesinde Rusların desteği olmadan operasyon düzenleyebildiğini ortaya koyduğu” değerlendirmesinde bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal