Sağlıklı yaşamın anahtarı yürüyüş! Günde yaptığınız bir saatlik yürüyüş ile sizde kilo verebilirsiniz

Gün içerisinde hareket etmek oldukça önemlidir. Hem sağlıklı kalmak hem de kilo almamak için hareket etmeye dikkat edilmelidir. Gün içerisinde yapılan 1 saatlik yürüyüş ile hayatınıza hareket katabilirsiniz. Günde 1 saat yürüdüğünüzde kaç kalori yaktığınızı ve ne kadar kilo verdiğinizi sizler için araştırdık. Siz de günde 1 saat yürüyerek istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.

24.06.2022-17:54 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-17:54) Sağlıklı yaşamın anahtarı yürüyüş! Günde yaptığınız bir saatlik yürüyüş ile sizde kilo verebilirsiniz

Gün içinde çok vakti olmayan bir kişi ağır egzersizler için zaman bulamayabilir. Hem çok enerji gerektirmeyen hem de kolaylıkla vakit bulabileceğiniz bir etkinlik olan yürüyüş ile istediğiniz kiloya ulaşmak mümkün.Yürümek kalori yakmak için oldukça etkilidir. Ancak kilo vermek için sadece yürümek yeterli değildir aynı zamanda beslenmenizde de destek vermeniz gerekir. Bir diyet programı belirlemeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Yürüyüş ile ne kadar kalori yakılır?

Fazla kiloya sahip insanlar zayıf insanlara göre daha çabuk kilo vermektedir. Yapılan egzersizler enerji harcamanıza neden olurken sağlıklı bir yaşam için de oldukça önemlidir. Maryland Medical System Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre 54 kiloda olan birinin normal bir hızda 60 dakika boyunca yürüdüğünde 256 kalori yaktığı görülmüştür. Ancak 81 ile 108 kilogram arasında yer alan birinin aynı hızda ve aynı sürede yürüdüğünde 384’le 512 arasında bir kalori yaktığı görülmüştür.

Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada ise 56 kiloda yer alan birinin 5.6 kilometre hızla (hızlı ve tempolu) yarım saatlik bir yürüyüşte 120 kalori yaktığı görülmüştür. Yine aynı hızda yarım saatlik bir yürüyüş yapan 70 kilo olan bir kişi 149 kalori yakarken, 83 kiloda olan biri ise 178 kalori yakmaktadır. İnsanlarda kilo arttıkça kalori yakma oranı da yükselmektedir.

Bir Saat Yürümek Kaç Kalori Yaktırır

Diyetisyenler tarafından yapılan bir açıklamada kilo ve kalorinin doğru orantılı olduğu söylenmiştir. Kilosu yüksek olan kişi daha çok kalori yakmaktadır.

Erkeklerde günlük olarak kalori ihtiyacı 2200-2400 iken, kadınlarda 1800-2000'dir.Zayıflamak isteyen bir kişi belirlenen günlük kalori ihtiyacının dan daha az kalori alarak zayıflayabilir. Ancak buna uymayan bir kişinin gün içindeki hareketini de arttırılması gerekir. Günde yakılan 500 kalori haftada 3500 kalori olarak açığa çıkmaktadır. 3500 kalori yarım kilo demektir. Kısaca gün içinde yürüdüğünüz bir saat ayda 1 ya da 3 kilo vermenizi sağlar. Günlük yürüyüş sürenizi 2 saate çıkarmanız durumunda ise Ayda 3 ya da 5 kilo verebilirsiniz.

Daha çok kilo yakmak için adımlarınızı hızlandırmanız gerekir

Yürüyüş yaparken kalori yakma oranınızı belirleyen şey tabii ki de kilonuz değildir. Attığınız adım sayısı da oldukça önemlidir. Zayıflamak isteyen bir kişi ne kadar hızlı adım atarsa o kadar çok kalori yakabilir. Yani saatte 3.2 kilometre hızda yürüyen 68 kiloluk bir insan 240 kalori yakmaktadır. Yürüyüş hızının 4.8 kilometreye çıkması durumunda ise 320 kalori yakmaktadır.

Yürüyüş Yaparak Kilo Verebilirsiniz

Sağlıklı yaşamın anahtarı yürüyüş

Yürüyüş yapmak tabii ki de yüzme, bisiklet ya da aerobik kadar yüksek kalori yaktırmaz. Özellikle eklem ağrıları bulunan kişiler için yürüyüş yapmak çok faydalıdır. Bunu tek başınıza yapabileceğiniz gibi grup aktiviteleri ile de yapabilirsiniz. Kilo vermek için yürüyüş yapmayı seçtiyseniz haftalık olarak en az 2,5 saat yürümeniz gerekir.

Yürüyüş ile stresten kurtulun

Harvard Medical School Üniversitesi tarafından yapılan bir grup insan üzerindeki incelemede yürüyüşe diğer sporlardan daha kolay alışıldığı görülmüştür. Yürüyüş yapmak için profesyonel sporcu olmanıza da gerek yoktur. Özellikle aerobik yapan bir kişinin sağlık açısından karaciğer ve kalp sorunlarının bulunmaması gerekir. Yürüyüş yapmak günlük hayattaki stresinde önüne geçecektir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal