Sağlıklı Sanılan O Besinler Şeker Hastalığına Yol Açıyor!

Sağlıklı olarak görülen pek çok ürün içerdiği şeker ile obezite, tip2 diyabet ve kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa sebebiyet verebilir. Detaylar haberimizde...

12.01.2019-08:53 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-09:51)

Zararının farkında olmadan tükettiğimiz birçok yiyecek, tadı tatlı olmasa bile gizli bir şekilde şeker içermektedir. Sağlıklı olarak görülen pek çok ürün içerdiği şeker ile obezite, tip2 diyabet ve kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa sebebiyet verebilir. 

LİGHT YOĞURT

 Bir besinin az yağlı kategorisinde olması onun mutlaka sağlıklı olduğu anlamını barındırmaz. Tek bir fincan light yoğurt, tavsiye edilen günlük limit olan 45 gramdan daha fazla şeker içerebilmektedir.

SMOOTHİELER 

Hazır smoothiler tonlarca ilave şeker ve yapay renklendiriciler içermektedir. Hazır almak yerine evde sağlıklı bir smoothie hazırlamayı tercih etmelisiniz.

GRANOLA

Granolayı tatlandırmak ve raf ömrünü uzatmak için genellikle şeker veya mısır şurubu kullanılmaktadır. Gronalaya çikolata veya meyve eklemek, şeker içeriğini artırmaktadır.

YULAF SÜTÜ

Yulaf sütü, fincan başına iki tatlı kaşığı ilave şeker içermektedir.Yulaf sütünü, yulaf ezmenize ya da kahvenize eklediğinizde bir günde alınması gereken maksimum miktara ulaşmış olursunuz.

AROMALI İÇECEKLER

Meyve suları Tip2 diyabet riskini artırıyor. Meyvenin vücut sağlığına sağladığı yararlar aşikar fakat meyve, meyve suyuna dönüştürülürken faydalı liflerinden arındırılıyor. Mevcut risk, yapay olarak tatlandırılmış içecekler için de geçerli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal