Sağlıklı Saçlar İçin Bunları Yiyin

Saç dökülmesi kadın erkek fark etmeksizin herkesin ortak sorunlarından biridir. Özellikle kışın sağlıklı beslenerek seyrek saçların güçlenmesi sağlanabilir. Saç ekim merkezi direktörü Yasemin Gülgör, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinleri sıraladı.

23.01.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-12:01) Sağlıklı Saçlar İçin Bunları Yiyin

Saç dökülmesi kadın erkek fark etmeksizin herkesin ortak sorunlarından biridir. Özellikle kışın sağlıklı beslenerek seyrek saçların güçlenmesi sağlanabilir. Saç ekim merkezi direktörü Yasemin Gülgör, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinleri sıraladı. İşte detaylar...

SEBZE VE MEYVELER ÖNEMLİ

Saç dökülmesi kişinin hem sosyal hayatını hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkilemektedir. Gülgör, kışın sağlıklı saçlar için alınabilecek sebze ve meyveler hakkında bilgi vererek; ıspanak, brokoli, havuç, yumurta, ceviz, fındık gibi yiyeceklerin önemli olduğunu belirtti.

CEVİZ VE FINDIK TÜKETİN

Omega 3 yağ asitleri içerir ve saç dökülmelerine karşı kalkan görevi görür diyen Güngör, şunları ekledi: "Ara öğünlerde ceviz ve fındık badem tüketmeniz gerekmektedir. İçeriğindeki protein sayesinde saçlarınız sağlığına kavuşarak canlanmasına yardımcı olur. Düşük yağlı süt ve yoğurt saç sağlığı açısından çok önemlidir. Protein alımı için ara ve ana öğünlerde muhakkak tüketmelisiniz. B4 vitamini (patates) saç folikülleri için oldukça önemli ve besleyicidir. Çinko protein ve vitamin açısından oldukça zengindir. Saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır. Saçlarınızı her gün yıkamak yerine lütfen 3 günde bir yıkamakta önemlidir."

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal