Sağlıklı Cips Nasıl Yapılır?

Cipslerde bulunan yağ ve tuz miktarı kilo almanıza sebep oluyor. Peki, sağlıklı cips yapmak mümkün mü? Sebze ve meyvelerden cips nasıl yapılır? Kilo aldırmayan cips tarifleri için detaylar haberimizde...

04.06.2020-17:08 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-17:04) Sağlıklı Cips Nasıl Yapılır?

Evinizde kolayca kısa bir süre içerisinde hazırlayabileceğiniz sağlıklı cips tariflerini sizler için derledik. Sağlık cips tariflerini okumak için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

MUZ CİPSİ

MALZEMELER

  • 3 adet muz
  • 1 adet limon

NASIL YAPILIR?

3 adet orta boy muzu ince dilimler halinde dilimleyin.

Dilimlenmiş muzları bir yağlı kağıt üzerine yerleştirin.

Bir adet limonun suyunu sıkın ve bir fırça yardımı ile muzlara sürün.

Muzları 100 derecelik fırında kuruyana kadar pişirin.

2-3 saatin sonunda istediğiniz çıtırlığa ulaşacaktır. Afiyet olsun!

PANCAR CİPSİ

MALZEMELER

  • 4 adet pancar
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, beyaz biber
  • Deniz tuzu

NASIL YAPILIR?

Pancarların kabuğunu ince ince soyun ve rendeyle ince dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş pancarları bir kaseye alıp üzerine bir diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı beyaz biber ekleyin ve karıştırın. Pancarlarınızı bu sos içerisinde 10 dakika beklettikten sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve pancar dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde kağıdın üzerine yerleştirin. 20 dakika pişirin.

ELMA CİPSİ

MALZEMELER

  • 2 adet elma,
  • Tarçın
  • Sprey yağ

NASIL YAPILIR?

Fırınınızı 120 derecede ısıtın. Elmaları ince halkalar şeklinde dilimleyin. Kestiğiniz elmaları limon suyu ile harmanlayın. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin veya sprey yağ ile yağlayın. Daha sonra üzerine elmaları düzgünce şekilde dizin. Son olarak elmaların üzerine arzuya göre tarçın serpin. Elmaları fırında 1 saat pişirin. Servis ederken bal ve tarçın ekleyebilirsiniz.

PORTAKAL CİPSİ

MALZEMELER:

  • 1 kilo portakal

NASIL YAPILIR?

Fırınınızı 80 derecelik fanlı ayarda çalıştırın. Portakallarınızı ince dilimler halinde dilimleyin. Dilimlenen portakalları kağıt havlu üzerine serin ve bir süre havlunun üzerinde bekleterek suyunu çekmesini sağlayın. Daha sonrafırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Üzerine portakal dilimlerini sıralayın. Yaklaşık 1 saat kadar pişirdikten sonra portakalları ters çevirerek 45 dakika daha pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal