Sağlıklı Bir Diş Eti Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir ağız, sağlıklı bir vücut için oldukça önemlidir. Diş eti rengi sağlığımız hakkında bilgi verir. Peki diş eti ne renk olmalıdır? Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, sağlıklı diş etinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

26.01.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-16:49) Sağlıklı Bir Diş Eti Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir ağız, sağlıklı bir vücut için oldukça önemlidir. Diş eti rengi sağlığımız hakkında bilgi verir. Peki diş eti ne renk olmalıdır? Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, sağlıklı diş etinin nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte detaylar...

Sağlıklı Bir Diş EtiNasıl Olmalı?

- Gülkurusu, pembe renktedir.

- Sıkıdır, dişlere sıkıca tutunmuştur.

- Yüzeyi portakal kabuğu gibi pürtüklüdür.

- Fırçalarken kanamaz.

- Ağrı ve şişlik gözlenmez.

HEKİME DANIŞMAK GEREKİR

Diş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Bu hastalığın nedeni diş taşı (tartar) ve yoğun plaktır. Eğer diş eti kanaması şikâyetiniz varsa mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekir.

DİŞ TAŞI NEDİR?

Dişler etkili bir şekilde fırçalanmadığında alınan gıdalar dişler üzerinde birikir. İlk başlarda yumuşak olan bu birikintiler, tükürük içerisindeki kalsiyumun çökmesiyle taşlaşır. Diş taşı ya da tartar dediğimiz bu birikintiler, yoğun bakteri içerir ve sertleştiği için fırçalamayla çıkmaz. Eğer tedavi edilmezse, diş eti hastalığına sebep olur. Sonucunda diş kaybına yol açabilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal