Sağlıklı bildiğimiz besinler zehir çıktı! O besinler Alzheimer riskini arttırıyor! Alzheimer hastalığından korunma yolları

Sizin farkınızda olmadan artan unutkanlık sonucunda Alzheimer hastalığına yakalanmanız an meselesi. Son yıllarda hızlıca çoğalan Alzheimer tüketilen besinlerden bile riskleri arttırmaktadır. Alzheimer hastalığından korunmak isteyenler araştırmaya başladı. Hangi besinler Alzheimer yapar? Alzheimer'den korunma yolları nelerdir? İşte detaylar...

13.06.2022-20:49 - (Son Güncelleme: 28.09.2022-16:16)

Beyin hücrelerinin zaman içerisinde ölmesi bizlere hafıza kaybı ve unutkanlık olarak geri dönmektedir. Tüketilen yiyeceklerin Alzheimer yapma riski olduğu uzmanlar tarafından açıklanırken vatandaşlar araştırmalara başladı. Günlük hayatımızda yaşanılan unutkanlıklar aslında ileriye dönük bakıldığın da büyük tehlike içermektedir. Sağlıklı beyin için yapılması gerekenler ve tüketilmesi gereken besinler haberimizde yer almaktadır.

Sağlıklı beslenmek ve iyi uyku uyumak önemli

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar üzerine her bireyin ihtiyacı olan besin kaynakları farklılık göstermektedir. Belli olan bir iki besin ile değil genel olarak sağlıklı beslenmek bu durumda önemlidir. Kişinin beslenme takvimi yaş, kilo, cinsiyete, hastalıkları ve hatta mesleği göz önünde bulundurularak oluşturulmasında yarar var. Sağlıklı beyin için en önemli olanlardan biriside uyku ve egzersizdir.

Alzheimer korunma yollar

Gluten içeren gıdalardan uzak durun

Son yıllarda artan Alzheimer hastalıkları için önlemler alınması gerektiği tavsiye edilmektedir. Sağlıklı beslenmeden uzaklaşarak glutenli ürünler tüketmek ise riskleri daha da arttırmaktadır. Son zamanlarda bu hastalığın artış göstermesinin başlıca nedeni beslenme düzenidir. Buğday, çavdar, yulaf gibi besinlerde bulunan gluten başlıca vücuda zehir vermektedir.

Alzheimer korunma yollar

Üç beyaz Alzheimer riskini arttırıyor

Diyet ve sağlıklı beslenmede uzak durulması gerek üç beyaz yani şeker, tuz ve un tüketiminin sıfıra indirilmesi gerektiği tavsiye edilmektedir. Alzheimer hastalığının artmasındaki büyük risklerden biriside üç beyazlardır. Beslenmeler beynimize ve vücudumuza yakıt sağlamak için yapılmamalı. Tam tersi her besin tüketildiğinde beyin düşünülmek zorundadır.

Alzheimer korunma yollar

Bu yağlar ve hazır gıdalar hücre hasarlarına yol açar

Palm yağı, işlenmiş süt ürünleri ve kırmızı ette bulunan yağlar, hazır atıştırmalıklar ve kızartmalarda bulunan trans yağların oldukça zararlı olduğu uzmanlar tarafından belirlenirken bireylerin ise yağlardan uzak kalması gerektiği açıklandı. Alzheimer hastalarının beyin sağlığının diğer sağlıklı kişilere göre daha fazla asidik yapıda olduğu belirlendi. Bu durumda ise kişilerin asidik oluşturmaması için besinlerine dikkat etmesi gerekir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal