İnsan beyninin ideal sıcaklığı ne kadardır? İnsan beyninin sıcaklığı kaç derece olmalıdır? İnsan beyninin ideal sıcaklığını öğrenince çok şaşıracaksınız!

Yapılan araştırmalar insan beyninin sıcaklığının vücut sıcaklığından çok daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Peki, insan beyninin ideal sıcaklığı ne kadar olmalı? İnsan beynini sıcaklığı kaç derecedir? İşte çok şaşıracağınız detaylar...

13.06.2022-17:46 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-17:46) İnsan beyninin ideal sıcaklığı ne kadardır? İnsan beyninin sıcaklığı kaç derece olmalıdır? İnsan beyninin ideal sıcaklığını öğrenince çok şaşıracaksınız!

İnsan beyni geceleri soğuyan, gündüzleri aktif çalışmaktan kaynaklı ısınan bir yapıya sahiptir. Yapılan araştırmalar insan beyninin ideal sıcaklığını ortaya koydu. Peki, insan beyninin ideal sıcaklığı kaç derecedir? Cinsiyete göre insan beyninin sıcaklığı değişiyor mu? Detaylar haberimizde...

İnsan beyninin sıcaklığı vücut sıcaklığına göre daha yüksek olmalıdır. Yapılan araştırmalar sağlıklı bir insanın ideal beyin sıcaklığının 40 santigrat olması gerektiğini ortaya koydu. Şuana dek yapılan tüm araştırmalarda erkekler ile kadınların ortalama beyin sıcaklıklarının 38,5 santigrat derece olduğunu ortaya koymuştur. Beynin derin bölgelerindeki sıcaklık ise 40 santigrat dereceyi bulabiliyor.

İnsan vücudunun sıcaklığı 40 dereceye ulaştığında bu önemli bir hastalığın belirtisi olur. Ancak beyin için aynı şey geçerli değildir. Sağlıklı bir bireyin beyninin yüksek derecede sıcaklığının olması gerekmektedir. Söz konusu ideal sıcaklıksa 40 santigrat derecedir.

 insan beyninin ideal sıcaklığı

En yüksek beyin sıcaklığı 40,9 santigrat derece!

Yapılan son araştırmalarda kadınların beyin sıcaklıklarının 40 santigrat dereceye kadar çıkabildiğini ortaya koydu. Ölçülmüş olan en yüksek sıcaklık ise 40,9 santigrat derecedir.

Merkezi Birleşik Krallık'ta olan Medikal Araştırma Konseyi görevlilerinden Dr. John O'Neill "Bu kadar yüksek sıcaklıklar daha önce beyin hasarı alan kişilerde ölçülmüş, yaralanmadan kaynaklandığı düşünülmüştü" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Bilim insanları, beyin sıcaklığıyla ilgili verileri elde etmek için 20 ila 40 yaş aralığındaki kırk sağlıklı insanda Manyetik Rezonans Spektroskopisi (MRS) teknolojisinden yardım alarak ölçümler yapıyorlar.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal