Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem 1 Ocak'tan İtibaren Başlıyor!

Türkiye, sağlık hizmetlerine bir yenilik daha getiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği ve birçok farklı seçeneği barındıracak olan yeni uygulamaya web ve mobil cihazlardan erişim sağlanabilecek.

23.10.2021-13:05 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-14:03) Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem 1 Ocak'tan İtibaren Başlıyor!

Türkiye, sağlık hizmetlerine bir yenilik daha getiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği ve birçok farklı seçeneği barındıracak olan yeni uygulamaya web ve mobil cihazlardan erişim sağlanabilecek. Sağlık Bakanlığı’nca, Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel sağlık tesisleri ve verdikleri sağlık hizmetlerine yönelik ‘dijital denetim’ dönemi başlatılacak. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün ortak çalışması ile geliştirilen ve kısaca ‘Den-İz’ olarak isimlendirilen ‘Sağlık Tesisleri Denetim ve İzleme Sistemi’ kapsamında denetimlerin planlanması, gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının raporlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve koordinasyonu yapılacak. Uygulama, elektronik ortamda tablet, mobil telefon, dizüstü bilgisayar gibi mobil cihazlar kullanılarak gerçekleştirilecek. 

1 OCAK İTİBARİYLE BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği Den-İz adı verilen sistem ile sağlık hizmetinde yeni bir döneme giriliyor. Yeni gelecek olan bu Den-İz sistemi 1 Ocak tarihinde sağlık ekipleri tarafından kullanımına başlanacak. Web/mobil tabanlı dijital dönüşüm platformu olan Den-İz sistemi, ilk aşamada özel sağlık tesislerinin olağan denetimlerinde kullanılacak. Bunun yanı sıra ihbar ve şikayetlere istinaden veya yazılı ve görsel basın, işitsel yayınlar, sosyal paylaşım siteleri, elektronik ortam ve benzeri iletişim kanallarında ilgili mevzuat ve Bakanlıkça belirlenen politika ve düzenlemelere aykırı olan bildirim ve faaliyetlere istinaden gerçekleştirilecek olağan dışı denetimlerde de sistem uygulanacak. Uygulama, Türkiye genelinde tüm il sağlık müdürlüğü denetim ekipleri tarafından kullanılmak üzere 1 Ocak 2022 itibarıyla başlayacak. Daha sonra aşamalı olarak Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere ait sağlık tesisleri de sisteme dahil edilecek. Den-İz sistemi kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerde tespit edilen mevzuata aykırı uygulamalar, uygulanacak idari yaptırımlar ve bu yaptırımlara dayanak teşkil eden ilgili mevzuat ve hükümler, sitem üzerinden anında görülerek gerçek zamanlı uygulanabilecek. Gerçekleştirilen denetimler ve uygulanan idari yaptırımlar anında izlenebilecek, denetim sonuçları anlık raporlanabilecek. Bu sayede merkez ve taşra teşkilatının etkin ve hızlı karar alma yetisinin artırılması, iş gücü, zaman ve kağıt, basılı form ve benzeri kırtasiye materyali kaynaklı maliyet tasarrufu sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal