Yumurtaları Kartonundan Çıkarmak Doğru mu?

Beslenme açısından önemli besin kaynağı olan yumurtanın, bilinmeyen gerçeklerini öğrenmeye hazır mısınız? İlk bilmeniz gereken, marketten satın alıp eve getirdiğimiz yumurtayı kartonundan çıkarmamak. Neden mi? Detayı haberimizde…

04.06.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-12:41) Yumurtaları Kartonundan Çıkarmak Doğru mu?

Proteyin açısından zengin olan yumurta kahvaltıdan akşam yemeğine kadar, tüm öğünlerimizin vazgeçilmezi. Hemen hemen her hafta bir koli yumurta tüketmeyen ev yok. Marketten aldığımız yumurtaları ilk iş kartonundan çıkartıp buzdolabına yerleştiriyoruz. Peki bu davranış doğru mu, yoksa karton sadece yumurtanın kırılmasını engellemek için mi var? Gelin bu konuyu birlikte inceleyelim…

Yumurta Kartonunun Önemi…

Karton, yumurtaların kırılmasını engelliyor. Bunun yanında önemli bir görevi daha var; buzdolabındaki yiyecek kokularının yumurtaya gözeneklerden geçmesini de engelliyor. Ayrıca pişmemiş yumurta kabuklarında çeşitli bakteriler bulunuyor, yumurtaları kartonundan çıkarırsak, buzdolabında temas ettiği farklı yiyeceklere bu bakteriler geçebilir, karton bu olasılığı da ortadan kaldırıyor.

Son Kullanma Tarihleri…          

Yumurta piştikten sonra kabuğundaki ve kendisindeki bakteri riski ortadan kalkıyor. Ayrıca kutuların üzerinde son kullanma tarihleri bulunduğu için yumurtayı ne zaman aldığımızı ve ne zamana kadar tüketmeniz gerektiğini görebiliyoruz.

Yumurtanın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Su dolu geniş bir bardağa konulan yumurta suya batıp yatay durursa taze, yarı yatay durursa 8-10 günlük, suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

Bayat Yumurtayı Kırarsanız…

Yumurtayı kırınca da taze olup olmadığı anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında sarısı dağılmaz, bombeli bir şekilde kalır, rengi parlak sarıdır ve yumurtanın akı sarısından kolay ayrılmaz. Bayat yumurta kırıldığında ise sarısı yassılaşır ya da dağılır, akının akışkanlığı azalmıştır, su gibidir. Bu belirtiler yumurtanın taze olup olmadığı hakkında ipucu verir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal