Yumurta Yemiyorsanız Alternatif Besinler Tüketin!

Yumurta besin değeri açısından oldukça önemli gıdalar arasında. Yumurta yemeyenler, kaçırdıkları besin değerlerini bazı alternatif gıdalardan alabilirler. Peki yumurta yemeyenler ya da alerjisi olanlar hangi besinlerden yumurtaya muadil vitamin ve protein alabilirler?

27.04.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:56)

Yumurta o kadar değerli bir gıda ki içerdiği mikro besinlerin hepsini birden içeren başka gıda olmayabilir. Ancak alerjisi veya intoleransı olanlar için alternatiflerin değerlendirilmesi gerekir.

YUMURTAYA MUADİL BESİNLER

Sabah kahvaltısının yağ ve proteinden zengin olması gün boyunca tok kalmak, kan şekerinin kontrol altında tutulması, gereken enerjinin sağlanması açılarından önemli. O nedenle yumurta sabah kahvaltısının baş tacı.

Yumurta yiyemeyenler için baklagillerden biri bir seçenek olabilir. Biz arada sezon başında Köylünün Yumurtasından aldığımız siyah kuru fasulyeyi (Fasulyenin rengi koyulaştıkça yararı artıyor.) domates suyunda haşlayarak yiyoruz. Haşlanmış fasulye İngiliz kahvaltılarının da olmazsa olmazı. Tabii ki sirke eklediğimiz suda en az 24 saat bekleterek ve düdüklü tencerede yüksek basınç altında haşlayarak lektini azaltıyoruz. Mercimek çorbası bir başka seçenek olabilir. Bir alternatif ev yapımı salam olabilir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal