Yeşil Tomatillonun Faydaları

Geleneksel Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden olan yeşil tomatillo, sağlığımız için de oldukça faydalı. İşte yeşil tomatillonun faydaları...

Yeşil Tomatillonun Faydaları

Geleneksel Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden olan yeşil tomatillo, sağlığımız için de oldukça faydalı. İşte yeşil tomatillonun faydaları...

Ziyafet Sofralarında Kullanılırdı

Avrupalılar arasında domatesten daha çok beğeni toplayan tomatillo, İtalya'ya getirildiğinde Akdeniz ikliminde iyi yetişmiş. Ancak dünya mutfağında yaygınlaşınca büyük Meksika aileleri Tomatillo'yu ziyafet sofraları yanı sıra birçok restoranda kullanılmaya başlamış.

Pişmiş ya da Çiğ Olarak Tüketilebilir

Hafif ekşi tadıyla Meksika soslarının vazgeçilmezlerinden biri olan tomatillo, pişmiş olarak tüketilebileceği gibi çiğ olarak da tüketiliyor. Kahverengimsi kabuğun altındaki meyvesi yeşil ve sertken kullanılması öneriliyor. Buzdolabında iki hafta muhafaza edilebilir.

Tomatillonun faydaları:

- Sindirim sisteminin işlevlerini destekler ve vücudun yağları çok daha iyi emmesine destek olur.

- Bağırsak sistemini iyileştirir ve kabızlığı, gazı ve abdominal distansiyonu ortadan kaldırır.

- İçerdiği antioksidanlar, serbest radikallerin etkileriyle savaşırlar.

- Tomatillo bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcı olan yüksek miktarda C vitamini taşır.

- Vücuttaki yabancı maddeleri temizlemek ve patojenleri korumak için temel savunma sağlayan alyuvar üretimini hızlandırır.

- Tomatillonun kabuğu, kepeği ortadan kaldırır, kelleşmeyle savaşır, kulak ağrılarını azalır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri