Yemekten Sonra Çay İçiyorsanız Dikkat!

Yaptığı açıklamalarla adından sıkça söz ettiren Canan Karatay, sağlıklı beslenme hakkında bazı tavsiyelerde bulundu. Yemekten sonra içilen çay konusunda uyardı.

05.02.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-10:35) Yemekten Sonra Çay İçiyorsanız Dikkat!

Yaptığı açıklamalarla adından sıkça söz ettiren Canan Karatay, sağlıklı beslenme hakkında bazı tavsiyelerde bulundu. Yemekten sonra içilen çay konusunda uyardı. İşte detaylar...

"ÇAYA TEREYAĞI EKLEYİN"

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytini bol bol tüketmek gerektiğini anlatan Karatay, zeytinin en sağlıklı meyve olduğunu söyledi. Şeker bağımlılığına da dikkat çeken Karatay, şekerin vücudumuz için adeta bir zehir olduğunu belirtti. Gün içinde sık sık tükettiğimiz çaya da şeker yerine tereyağı eklenerek içilmesini tavsiye etti.

EN SAĞLIKLISI SADE TÜRK KAHVESİ

Çayın demir emilimini azalttığını söyleyen Karatay, yemekten sonra çay içilmemeli diyerek uyardı. Yine yaygın bir alışkanlık olan yemekten sonra maden suyu içmenin ise sağlığımıza bir zararı olmadığını aktardı. Bozulan ağız tadı için kaya tuzu gargarası yapılmasını tavsiye eden Karatay, kaya tuzunun şeker yeme isteğini azalttığını belirtti. Hazır şuruplu, kremalı kahveler konusunda ise Karatay, 'En sağlıklı kahve sade Tük kahvesidir' dedi.

HER ŞEYİ MEVSİMİNDE YİYİN

Prof. Dr. Canan Karatay, yanlış beslenme ve tüketilen gıdalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Hayvansal ve bitkisel yağların hakikisini tüketmenin insan sağlığına zararı olmadığını söyleyen Karatay, "Yumurta, yoğurt, süt ve doğal yağları tüketmenin hiçbir zararı yoktur" diye konuştu. Karatay besinlerin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: "Her şeyi mevsiminde yiyin. Ocak ayında patlıcan yemeyin."

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal