Yazın Böbrek Yetmezliği Riski Artıyor! Önlem Almak İçin Yapılması Gerekenler

Yazın yüksek sıcaklıkların etkisi ile sıvı kayıpları artar. Peki sıvı kaybının azalmasına bağlı böbrek yetmezliği için neler yapmak gerekir?

05.07.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-16:25)

Yazın artan sıcaklıklara bağlı böbrek yetmezliği nasıl oluşur? Böbrek yetmezliğine karşı ne önlem almak gerekir? Gelin birlikte bakalım.

YAZ AYLARINDA BOL SU İÇİN

Yaz aylarında bilhassa sıcak havalarda artan terlemeye bağlı hissedilmeyen sıvı kayıplarının artması, özellikle bu gibi zorlu şartlara uyum zorluğu olan yaşlılar, böbrek hastalığı olan kişiler veya böbrek nakli olanlar için ciddi tehlike arz eder. Bu hastalarda böbreklerin susuz kalması çok risklidir ve böbrek yetersizliğine neden olabilir.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sıcak havalarda oluşabilecek sıvı kayıplarına karşı çok hassas olan, 60 yaş üzerindeki insanlar ve böbrek hastalarının yaz aylarında aşırı sıcaklardan korunmaları ve yeterli sıvı alımı konusunda oldukça dikkatli olmaları gerekir. Yaz aylarında artan sıvı açığının, yerine konması adına yeterli miktarda sıvı tüketmelidir. Bunun yanı sıra; idrar sökücü özelliklerinden dolayı fazla çay tüketimi ve sıvı açığını arttıracağı için kola gibi şekerli içeceklerin tüketimi de kesinlikle uygun değildir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal