Mehmet Ali Erbil'in Yakalandığı Kaçış Sendromu Hastalığı Nedir?

Ülkemizde ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ile birlikte adını duymaya başladığımız, dünyada da çok az kişide rastlanan Kaçış Sendromu nedir? Belirtileri nelerdir? İşte Kaçış Sendromu hastalığı hakkında merak edilenler..

05.07.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-16:00)

Tedavisi olmayan hastalıklar listesinde ilk sıralarda yer alan Kaçış Sendromu, bu sebepten ötürü de internette araştırılıyor. Bilimsel adıyla "Capillary leak syndrome" olarak bildiğimiz kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması gibi ciddi belirtiler veren Kaçış Sendromu nedir? Hastalığın belirtileri nelerdir?

TÜRKİYE'DE SADECE M. ALİ ERBİL'DE GÖRÜLDÜ  

Kaçış Sendromu hastalığı, ülkemizde şu ana kadar yalnızca Mehmet Ali Erbil'de gözlemlenmiştir.

 Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlara benzer, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmeyebiliyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk kez Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

TEDAVİ ŞEKLİ NASIL OLMALI?  

Kaçış Sendromundaki ani ve hızlı olarak görülebilen kan basıncı (tansiyon) düşüklüğü yoğun tedavi ve takiple engelenmezse, birden fazla organın çalışması yetersiz hale gelebilir. Bu da hasta için uzun tedavi dönemi hatta ölüm manasına gelebilir.

Sıvı-elektrolit tedavisi, kan basıncının normallerde tutulmaya çalışılması böbrek, kalp ve beyin gibi hayati organların hasar görmesini önleyebilir. Kortizonlu ilaçlar tedavide kullanılabilir. Unutulmamalıdır ki, her hastanın tedavisi o an yapılmış olan tetkik ve bulgulara göre değişiklik gösterebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal