Vücuttaki İltihabı Söken Besinler Neler?

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde enfeksiyonlar meydana geliyor. Bu enfeksiyonlar, vücutta iltihap oluşmasına neden oluyor. Vücutta oluşan iltihap nasıl dışarı atılır? Vücuttaki iltihabı atan besinler hangileri? Hangi besinler iltihabı atıyor?

15.02.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 08.08.2021-17:53)

Bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde enfeksiyonlar meydana geliyor. Bu enfeksiyonlar, vücutta iltihap oluşmasına yol açıyor. Vücutta oluşan iltihap nasıl dışarı atılır? Vücuttaki iltihabı atan besinler hangileri? Hangi besinler iltihabı atıyor?

VÜCUTTAKİ İLTİHABI HANGİ BESİNLER ATIYOR?

Hangi besinler iltihabı atıyor? Alternatif tedavi yöntemleriyle vücutta oluşan iltihabı dışarı atmak mümkün. Baharatlar ve doğal besinler içerdikleri antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde vücutta oluşan iltihabın atılmasını sağlıyor. İşte vücuttan iltihabı atan besinler...

ZERDEÇAL

İçeriğinde bulunan curcumin iltihaplanmaya neden olan farklı moleküler yapıları engeller. Zerdeçal eklem iltihabı ve kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir.

SARIMSAK

Haftada iki kez bir diş sarımsağı suyla birlikte hap gibi yutmanız vücudunuzdaki iltihabı kurutacaktır.  

ZENCEFİL

Zencefili düzenli olarak kullanıldığınızda romatizma ağrılarını azaltıp şişlikleri ortadan kaldırır.

ISPANAK

İyi bir antioksidan ve E vitamini kaynağı olan ıspanağın içeriğindeki alfa-lionelik isimli asit, iltihap kurutmaya yardımcı olur ve iltihabın neden olduğu ağrıları yok eder.

ZEYTİNYAĞI

Saf ve doğal olan zeytinyağının da iltihap kurutma özelliği vardır. Aynı zamanda düzenli olarak zeytinyağı tüketildiğinde vücudun direnci artar.

PANCAR

Çok güçlü bir antioksidan olan pancar, vücutta oluşan iltihabın kurumasını sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal