Vitamin Kullanmak Kansere mi Yol Açıyor?

Vitaminler, bilinçsizce kullanıldığı zaman yarar sağlamak yerine zarar verebiliyor! Özellikle çoklu vitamin kullanımları, birtakım kanser risklerini daha da artırıyor. Peki, vitamin kullanmak kanser riskini arttırır mı? Detaylar haberimizde…

06.02.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-10:41) Vitamin Kullanmak Kansere mi Yol Açıyor?

Sağlıksız beslenerek vücudun anormal kimyasallar üreten bir fabrikaya dönüşmesine neden oluyoruz. Bu da hem kalp damar sağlığımıza hem de kansere yatkınlığa neden oluyor. Gereksiz kullanılan proteinlerin kansere neden olduğunu biliyoruz? Peki, vitamin kullanımı kansere neden olur mu?

VİTAMİN KULLANIMINA DİKKAT!

Vitamin kullanan kişilerin kanser riski artabiliyor. Vücutta eksik olan bir vitamini yerine koymak dışında ekstra bir vitamin kullanılmaması gerekir. Eksiklerin yanı sıra çoklu vitamin kullanımının da zararları var. Dışarıdan alınan vitamin bir portakalı yemekle aynı etkiyi oluşturmuyor. Tam tersine zarara neden oluyor. Bugün artık aşırı vitamin kullanımı ile kanserin ilişkili olduğunu bilindiği için dünya artık çoklu vitamin kullanımı terk etmeye başladı. Gelişigüzel kullanılan vitaminlerin daha agresif prostat kanseri riskini, cilt kanseri riskini artırdığı biliniyor. Eğer bir hastalıktan kurtulmak istiyorsanız ve vitamin almanız gerekiyorsa bunu sebzelerden almalısınız. Bir portakalı sıkarak değil posasıyla yenmelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal