Sırt ve Omuzlardaki Sivilce Nasıl Geçer?

Sırt ve omuzlarda çıkan sivilce sadece dış görünüşünüzü bozmaz, aynı zamanda özgüveninizi de etkiler. Bu bölgelerde çıkan sivilcelerle yaşamaya devam etmek yerine, doğal çözümlerle sorununuza hızlı çözüm bulabilirsiniz. Sırt ve omuzlardaki sivilce nasıl geçer? Detaylar haberimizde…

05.02.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-17:22) Sırt ve Omuzlardaki Sivilce Nasıl Geçer?

Yüzde sivilce oluşmasına neden olan, sebum salgılayan yağ bezleri aynı zamanda sırtta da bulunur. Sebum sırtınızın kıl foliküllerinde, ölü deri hücreleriyle birlikte oluştuğunda, sivilce oluşmasına neden olur. Sivilceye neden olan bakterilerin çoğalmasını önlemek ve sivilce oluşmasını engellemek için, en iyi ve en güvenli ev ilaçlarından birkaçını sizin için bir araya getirdik…

ÇAY AĞACI YAĞI

7 damla çay ağacı yağını 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Karışımı sırtınıza sürün ve bir gece bekletin. Bunu en az bir hafta boyunca her gün yapın.

ALOE VERA

Bir aloe vera yaprağı alın ve içindeki jeli çıkarın. 1 çay kaşığı aloe vera jelini, sivilcelerin üzerine sürün. Yıkamadan önce 30 dakika bekletin. Bunu günde 2-3 defa yapabilirsiniz.

EPSOM TUZU

1 bardak Epsom tuzunu su dolu bir küvetin içine koyun ve 20-30 dakika boyunca suyun içerisinde bekleyin. Bunu her gün ya da gün aşırı yapabilirsiniz.

LİMON SUYU

Yarım limonun suyunu sıkın. Bir kulak çubuğunu limon suyu ile ıslatın ve sivilcelerin üzerine sürün. Limon suyunu yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bunu günde bir kez yapın.

ELMA SİRKESİ

Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve iyice karıştırın. Bir parça pamuğu elma sirkesi ile ıslatın ve sivilcelerin üzerine sürün. 20 ila 30 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Bunu günde birkaç kez yapmalısınız.

YULAF EZMESİ BANYOSU

Su ile dolu bir küvete bir veya iki bardak yulaf ezmesi dökün. Yulaf ezmeli suyun içerisinde yaklaşık 20 ila 30 dakika bekleyin. Yulaf ezmeli banyoyu her gün yapmak, zamanla sırt sivilcelerini azaltacaktır.

ZERDEÇAL

Yoğun bir macun oluşturmak için iki çay kaşığı zerdeçal tozu ve biraz suyu karıştırın. Macunu sivilcelerin üzerine uygulayın. 20-30 dakika bekletin ve daha sonra yıkayın. Bunu günde bir kez yapmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal