Uzun Süre Tok Kalmak İstiyorsanız İftardan Sonra Kabak Çekirdeği Tüketin!

Kabak çekirdeğinin faydalı bir besin olduğunu hepimiz artık biliyoruz. Kabak çekirdeği yemek için bir neden daha... Ramazan ayında daha uzun süre tok kalmak için iftardan sonra yenecek kabak çekirdeği aynı zamanda şifa da verecektir...

Uzun Süre Tok Kalmak İstiyorsanız İftardan Sonra Kabak Çekirdeği Tüketin!

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği nasıl tüketilmelidir? İşte uzun süre tok tutan kabak çekirdeğinin faydaları.

İFTAR SONRASI ATIŞTIRIN

1 avuç kabak çekirdeğinde 5 gram protein bulunmasından dolayı kilo verme sürecinize katkı sağlayan besin grupları arasında yer almaktadır. Protein içeriğinden dolayı uzun süre tok kalmayı sağlayan kabak çekirdeği ara öğünlerde tercih edebileceği gibi iftar sonrası da harika bir atırştırmalıktır. 

OMEGA-3 İÇERİR

Gün içerisinde tüketilen 1 avuç kabak çekirdeğinin aynı zamanda günlük magnezyum gereksinniminin yüzde 20 sini karşılayarak kalp ritminin korunmasına ve tansiyonun düzenlenmesi gibi metabolik hastalıklar üzerinde de olumlu etkilerin görülen kabak çekirdeği, ayrıca günlük omega-3, demir ihtiyacının bir kısmının karşılanmasını da sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR