Tok Karnına Asla Uyumayın!

Ramazan ayında bozulan uyku düzeni kalbimizi yoruyor. Uzmanlar özellikle sahurdan sonra tok karnına uyumanın zararlı olduğunu vurguluyor. Peki Ramazan'da uyku düzeni nasıl olmalı? Ne zaman ve ne kadar uyumak gerekli? İşte bu soruların cevabını sizin için derledik.

09.05.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-10:26)

Uzmanlar iftar saatinden sonra uyarıcı özelliği olan çay, kahve ve sigara tüketiminde aşırıya kaçılmaması ve bitki çaylarının tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

RAMAZAN'DA RİTM BOZULUYOR

Ramazanda uyku düzeninde değişiklikler yapmak gerektiğine değinen uzmanlar, özellikle sahur sonrası uyanık kalmanın önemine işaret ediyorlar... Ramazanda sahurdan sonra uyumanın tekrar kalkıldığında bütün ritim bozduğuna değinen uzmanlar, bunun 10'uncu günün sonunda etkisini göstermeye başladığını belirtiyor. İnsanların bütün fonksiyonları değişmiş oluyor.

TOK KARNINA YATAĞA GİRMEYİN

Doç. Dr. Vural Fidan, yemek yedikten kısa bir süre sonra uykuya geçen apne sendromlu hastalarda üst solunum yolu kaslarının iyice gevşediğine ve hava pasajının kapandığına değindi. Bu sebeple horlama şiddetinin arttığını, nefes durması sürelerinin uzadığını söyledi. Fidan, "Nefes durmalarının uzaması, kandaki oksijenin de daha fazla düşmesine neden olarak hastaların kalp ve damar hastalıkları açısından riske girmelerine sebep olmaktadır. Horlama şikayeti olup sabahları yorgun ve baş ağrısı ile uyananların, ramazanda mideyi yormayan hafif gıdalar yemesi, sahurda aşırı şekilde yemek yememesi, sahur sonrası tekrar uyumak için yatağa girmemesı, gün içinde kısa süreli de olsa uyumaması gerekiyor. Tok karnına asla uyumayın." uyarısında bulundu.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal