Tavuğu Pişirirken Neye Dikkat Edilmeli?

Yemek yaparken büyüklerimizden gördüklerimize göre hareket ederiz. Kuşaktan kuşağa aktarılan bazı mutfak sırları vardır. Peki bu bilgilerin hepsi doğru mudur? Mutfakla ilgili duyduğumuz ancak doğru olmayan bazı bilgileri uzmanlar açıkladı.

31.01.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-10:08) Tavuğu Pişirirken Neye Dikkat Edilmeli?

Yemek yaparken büyüklerimizden gördüklerimize göre hareket ederiz. Kuşaktan kuşağa aktarılan bazı mutfak sırları vardır. Peki bu bilgilerin hepsi doğru mudur? Mutfakla ilgili duyduğumuz ancak doğru olmayan bazı bilgileri uzmanlar açıkladı. İşte detaylar...

MİKROPLARI ÖLDÜRMEZ

Büyüklerimizden görerek öğrendiğimiz bir mutfak uygulamasıdır tavuğu pişirmeden önce yıkamak. Çünkü tavuğu yıkamanın üzerinde bulunabilecek bakteri ve mikropları öldürdüğünü, tavuğu daha temiz hale getirdiğine inanırız.Ancak bu bilgi doğru değil.

TAVUĞU YIKAMAYIN

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre tavuklar yıkandığı zaman etrafa patojen denilen bakteriler saçıyor. Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu, "Gıda güvenliği uzmanlarımız tavuğun yıkanması halinde etrafa ve diğer yiyeceklere patojenler saçtığından, tavuğun yıkanmamasını öneriyor" diyor.

PİŞİRMEK YETİYOR

Ayrıca sıcaklık ile ölen bakteriler salmonella gibi hastalıkların önüne geçtiğinden önerilen sıcaklıkta tavuğu pişirmek yeterli oluyor. Yani pişmiş tavuk zaten bozulmamış olması durumunda zararlı bakteriler içermiyor ve güvenle tüketilebiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal