Sürekli Yorgun Hissediyorsanız Yapmanız Gerekenler!

Günlük hayatın koşturmacaları bizi yorgunluğa itebilir. İş, okul, ev hayatı derken akşam yatağa bitkin bir bedenle gireriz. İşte bu durumun önüne geçmek için gün içinde yapmanız gereken bazı alışkanlıklar edinmelisiniz. Daha dinç olmak için yapmanız gerekenleri sizin için derledik.

18.04.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-15:11) Sürekli Yorgun Hissediyorsanız Yapmanız Gerekenler!

Hayat gailesi hepimizden bir şeyler alıp götürür. Bazen kendimizi fazlasıyla yorgun ve halsiz hissederiz. Bunun nedeni aslında yapmayı ihmal ettiğimiz bazı küçük alışkanlıklar. Daha kaliteli bir yaşam için bunları atlamamız gerekir...

ÖĞÜN SAYISINI ARTTIRIN

Küçük öğünler şeklinde günde 5-6 öğün yiyebilirsiniz. Sık sık ve az az beslenmeniz kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağladığı gibi şişkinlik ve yorgunluğunuzu da azaltacaktır. 

SÜREKLİ SIVI İÇİN

Yorgunluk aslında susuzluğun ve sıvı eksikliğinin sinyalleridir. Günde en az 8-10 bardak su içerek enerji düzeyinizi koruyabilirsiniz. 

HAMURDAN UZAK DURUN

Hamur işlerinden uzaklaşın, hayvansal yağları terk edin. Birçok araştırma fazla miktarda hayvansal doymuş yağ ve hamur işi tüketenlerde halsizlik şikayetlerinin daha sık olduğunu ortaya koymaktadır. 

MEYVEYİ ARTTIRIN

Özellikle glisemik indeksi düşük, lif-posa miktarı yüksek, antioksidan kapasitesi yüksek meyveleri gün boyu küçük porsiyonlar şeklinde tüketmeniz enerji düzeyinizi bariz artıracaktır.

ATIŞTIRDIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Sık sık atıştırıyorsanız, sadece atıştırma seçeneklerinizi değiştirerek enerji seviyenizi yükseltip yorgunluğunuzu azaltabilirsiniz. Patates ve mısır cipsi, kuru yemişler yerine, taze hazırlanmış sebze çubukları, salatalık, yeşil veya kırmızı biber tüketin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal