Süper Şifacı Turpun İnanılmaz Faydaları

Sebzeler içinde hatrı sayılır vitamine sahip turpun şifa dolu faydalarını hepiniz duymuşsunuzdur. Pişmiş ve çiğ olarak tüketilen bu sebzenin suyu da oldukça faydalı. Peki turpun en bilinen yararları nelerdir, hangi hastalıklar bu sebzeyle kolay atlatılır birlikte bakalım.

19.08.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-13:56) Süper Şifacı Turpun İnanılmaz Faydaları

Yüksek oranda lif içeren, düşük oranda da glikemik bulunduran turplar tokluk hissi yaratır. Bu da zayıflamak isteyenler için uygun bir besin olduğunu gösterir. Sarılığın doğal tedavisinde de uzmanlar turpun siyah renkte olanını tavsiye ederler.

TURPUN FAYDALARI NELERDİR?

- Doğal idrar söktürücü özelliğindendolayı sindirim sorunlarını çözer ve rahat idrar yapılmasını sağlar. Böbrekleri temizlemede de etkilidir. Özellikle virüs kapması neticesi oluşan böbrek iltihabını azaltır. 

İçeriğindeki detoksifier, C vitamini ve folik asit açısından zengin olan turp tümörlü hücre oluşumunu engeller. Bu da kanser riskini ortadan kaldırıyor. 

Bağırsak hareketlerini düzene soktuğundan kabızlık problemine de iyi gelir. Sık sık sindirim sorunları yaşayan kişilerin düzenli tüketmesi gerekir.

- Günde bir bardak yenilen turp, vücudun gereği olan C vitaminin yüzde 20'sini karşılar. Bununla beraber bağışıklığını güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltir.

TURP NASIL TÜKETİLİR?

Turpu rendeledikten sonra bir tülbente koyun ve tülbenti güzelce sıkınız bir gün dinlendirdikten sonra bıraktığı suyu içebilrsiniz. Öksürük için içerisine bal ilave ederek tüketmelisiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal