Stent Neden Takılır? Stent Tıkanması Neden Olur?

Stent kimlere takılır? Stent takmak ne gibi sonuçlar doğurur? Stent taktıran kişiler hayatına nasıl devam eder? Kalp damarlarını genişletmek için takılan stent tıkanır mı? İşte merak ettiklerinizin cevapları.

25.09.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-13:40)

Stent, tıkanan kalbe takılan, kalp damarlarının uzun zaman açık kalmasını sağlayan, kalbe giden kan akışını düzenleyen, genişleyebilir tüp biçiminde metallere denir.

STENT NEDEN TAKILIR?

Stent ile tıkalı damar açılır. Stentlerle ilgili en sık yaşanan problem, geç veya erken görülen tıkanıklıklardır. Stent tıkanıklığının ana göstergesi göğüs ağrısı, göğüste oluşan sıkışma ve daralma hissidir. İlk iki gün tıkanıklık riski hayli yüksektir. Bu risk, bir ay süresince önemlidir. Operasyondan 6 ay sonra görülme riski daha düşecektir. Fakat her zaman stentlerin tıkanma riski bulunur. Bu sebeple stent takıldıktan sonrasında hastanın kan sulandırıcı tedavisini sürdürmesi ve pıhtı riskinin engellenmesi gerekir.

Kalbe uygulanan stentler,  pıhtı sebebiyle tıkanırsa hasta hayati risk altına girer. Pıhtılaşma problemi yaşayan her 10 kişiden biri, sonraki bir yıl içerisinde hayatını kaybedebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal