Bu Mevsimde Güneşten Kaçmayın!

Mevsim geçişi depresyonuna yakalanmamak için kendinizi olumlu şeylere şartlandırmanızda fayda var. Peki depresyonun önüne geçmek ve mevsim geçişlerini kolay atlatmak için neler yapılabilir? Gelin birlikte bakalım.

25.09.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-12:44)

Mevsim geçişlerindeki hava değişimleri depresyona ve huzursuz ruh hallerine yatkınlığı arttırır. Eğer bundan kaçınmak istiyorsanız iyi bir uyku ve güneşin enerjisi şart.

Düzenli bir uyku çekmek,mevsimin değişimine ayak uydurmak için oldukça önemlidir. Böylece vücudumuzun biyolojisi düzenli bir şekle girmiş olur. Televizyondan, bilgisayar ve telefondan uzakta sakin bir odada kitap okumak uykuya geçmeyi kolaylaştırır. Erken yatağa  girip erken kalkmak ve her gün aynı saatte uyumak, yorgunluk ve stresinizi en aza indirir.

Güneşli hava kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Yetersiz gün ışığı beyinde kimyasalların düzeylerini ve dağılımlarını bozacağından bazı kişiler depresyona daha yatkındır. Bunun için gün ışığında özellikle sabahları yarım saat kadar dinlenmek, mevsim geçişlerindeki depresyonu ve halsizliği engeller. Güneşli havalarda dışarıda zaman geçirmek depresyonu hafifletir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal