Soğan Kürü Nasıl Hazırlanır?

Hastalıklara şifa ve zayıflamaya yardımcı olan soğan kürü çoğu kişi tarafından tercih edilen bir yöntem. Peki soğan kürü nasıl hazırlanır?

29.01.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-09:03) Soğan Kürü Nasıl Hazırlanır?

Hastalıklara şifa ve zayıflamaya yardımcı olan soğan kürü çoğu kişi tarafından tercih edilen bir yöntem. Peki soğan kürü nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Kanser Hastalığına Karşı Etkilidir

Neredeyse her yemeğe kullandığımız soğan, içeriğinde bulunan B, A ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi yapan içerikler ve hazmı kolaylaştıran fermentlere sahip olan şifalı bir sebzedir. Birçok hastalığa şifa olarak soğan kürü kullanırlı. Soğan tüketiminin fazla olduğu ülkelerde, kanser hastalığının daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Evlerinizde taze olarak hazırlayabileceğiniz kür, 15 gün boyunca düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olabilir.

Soğan Kürü Nasıl Hazırlanır?

Kürümüzü hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler bir adet açık kahverengi kabuklu kuru soğan ve iki bardak klorsuz sudur. Soğanı kabukları kırmızı, mor ya da beyaz kabuklu olandan seçmemelisiniz. Bunlar yapılacak kürde etkili olmamaktadır. Sizin kullanacağınız yemeklerde kullanılan kuru soğandır. Soğanı kök ve kabuğuyla birlikte kullanacağımızdan, yıkayıp sirkeli suyun içinde bir süre bekletmelisiniz. Bu şekilde dezenfekte olmasını sağlarsınız. Suyu bir tencerenin içine koyarak, ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölerek içine atın. Bu şekilde yaklaşık olarak beş dakika kadar kaynatmanız, kürü hazır hale getirecektir. Kullanıma hazır olması için biraz ılınmasını beklemelisiniz.

Soğan Kürünün Faydaları Nelerdir?

•Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir.

•Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır.

•Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir.

•Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.

•Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır.

•Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır.

•Hamile kalmak isteyenlerin, sorunlarına çare olacaktır.

•Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edicidir.

•İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir.

•Dolaşım sistemini düzenler.

•Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır.

•Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur.

•Stres giderici ve balgam söktürücü etkileri vardır.

•Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır.

•Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürür.

•Sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini önler.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal