Şişkinlik Probleminden Kurtulmanın Yolları

Kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi şikayetleriniz varsa, yeme düzeninizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Günlük hayatta tüketimi sıklıkla tercih edilen bazı gıdalar, bu rahatsızlıkların nedeni olabilir.

07.12.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-13:18) Şişkinlik Probleminden Kurtulmanın Yolları

Sabahları dümdüz bir karınla uyanmamıza rağmen gün içinde şişkinlikten rahatsızlık duyabiliyoruz. Ve ya yemek yemeden önce normal olan karnımız çok az yiyince bile şişebiliyor. Kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi şikayetleriniz varsa, yeme düzeninizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Günlük hayatta tüketimi sıklıkla tercih edilen bazı gıdalar, bu rahatsızlıkların nedeni olabilir. Dikkat etmeniz gereken noktalar:

Süt ve süt ürünleri: Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan ‘laktoz’, sindirimi zorlaştırır. Eğer bunları tükettikten sonra gaz ve şişkinlik rahatsızlığı duyuyorsanız laktoz toleransınız düşük olabilir. Fazla miktarda laktoz tüketimi, şişkinlik, gaz ve ishale neden olabilir. Böyle şikayetleriniz bulunuyorsa laktozsuz ürünleri tercih edin.

Mide hassasiyeti: Domates sosu ve limon, portakal, greyfurt gibi turunçgiller eğer bir de reflü hassasiyetiniz varsa şikayetlerinizi anında artırabilir. Çok baharatlı ve acı yiyecekler de aynı şekilde şikayetlerinizi tetikleyebilir. Hızlı yemek de gaz şikayetinizin bir nedenidir.

Yağlı yiyecekler: Hazımsızlık şikayeti duyuyorsanız, mideye zorlamamak adına az yağlı besinleri tercih etmeli, gün içinde az ve sık beslenme düzenini uygulamalısınız. Sindirimi kolaylaştırmak için doymuş yağlardan uzak durun.

Probiyotikler: Probiyotiklerin, bağırsak sağlığı için çok faydalıdır. Probiyotik besinler bağırsakların doğal dengesine yardımcı olup şişkinlik, gaz gibi sorunların engellenmesine yardımcı olur. Yoğurt ve kefir en doğal probiyotik besinlerden bazılarıdır.

HEKİMİNİZE DANIŞIN
Bütün bu maddeleri uygulayıp yine de şişkinlik, gaz gibi sorunlar yaşıyorsanız hassas barsak sendromunuz (IBS) olabilir. IBS, kolonun motor aktivitesinin bozulmasının sebebi olarak bilinmemektedir. Bu durumda hekiminize başvurmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal