Früktozlu Mısır Şurubu Nedir? Nasıl Kullanılmalı?

Yüksek fruktozlu mısır şurubu mısırdan elde edilen bir tatlandırıcıdır.

07.12.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-13:07) Früktozlu Mısır Şurubu Nedir? Nasıl Kullanılmalı?

Yüksek fruktozlu mısır şurubu mısırdan elde edilen bir tatlandırıcıdır. Mısır nişastasından enzimatik hidroliz ile üretilir ve sakaroza alternatif akışkan bir tatlandırıcıdır. Sakarozdan daha ucuz ve ekonomik olması ve besinlere tatlı tadı vermesi nedeniyle bir çok üründe kullanılmasına neden oluyor. Gazlı ve şekerli içecekler, çikolata, kek, pasta, reçel, marmelat gibi birçok işlenmiş besinde fazlaca kullanılıyor. Ürünlerin paketlerini inceleyerek mısır şurubu içerip içermediğini anlamak mümkün.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu ciddi sağlık problemlerine sebep olabilen, fruktoz olarak bilinen basit bir şeker türü bakımından zengindir. Özellikle, yüksek fruktozlu mısır şurubu kilo alımı ve diyabet ile olan alakası bakımından zararlı bir maddedir. Aşırı fruktoz hücrelere zarar verebilecek ve hızlı yaşlanmanıza neden olabilecek ileri glikoz son ürünleri (AGE) olarak bilinen zararlı maddeleri artırabilir.

Meyve ile aynı değil 

Yüksek fruktozlu mısır şrubunun bir çok kronik hastalıkla olan yakın alakası olduğu bilinmekte. Yüksek fruktozlu mısır şurubu elbette bütün hastalıkların sorumlusu olamaz. Früktoz denince akla ilk olarak meyvelerin geldiği bir doğru. Meyveden elde edilen früktoz ile yüksek frutozlu mısır şurubundan gelen früktozun etkilerinin benzer olmadığı göz ardı edilmemelidir. Meyveler früktozun yanında alınması gerekli olan lif, su, vitamin, mineral ve antioksidan barındırırlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal