Kilo Almanızın Sorumlusu Bağırsaklarınız Olabilir

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bağırsaklarda bulunan bakterilerin faydalarının yalnızca sindirim sistemiyle sınırlı kalmıyor hatta şaşırtıcı olarak bu bakteriler obeziteyle bile ilişkilendiriliyor.

07.12.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-12:42) Kilo Almanızın Sorumlusu Bağırsaklarınız Olabilir

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bağırsaklarda bulunan bakterilerin faydalarının yalnızca sindirim sistemiyle sınırlı kalmıyor hatta şaşırtıcı olarak bu bakteriler obeziteyle bile ilişkilendiriliyor. Tükettiğimiz ürünler bağırsaklarımızda bulunan bakterilerle etkileşim gösteriyor. Böylece hangi tür besinleri fazla tüketiyorsak bağırsaklarımızda onların sindirimine destekleyen bakteri sayısı daha fazla oluyor. Örneğin Prevotellaisminde bakteri türü lif ve karbonhidratların sindirilmesine desteklerken Bacteriodetes türü hayvansal besin ve yağların sindirimine yardımcı oluyor. Eğer hayvansal ürünleri ve yağı çok tüketiyorsanız bağırsaklarınızda bacteriodetesler daha baskın olabilir.

Yapılan çalışmalar ışığında bu iki farklı bakterinin, kilo vermeye çalışırken ne kadar kilo verebileceğimizi etkileyebileceği bilinmekte. Yapılan başka bir çalışma, obez bireylerin bağırsaklarında bulunan bakteri çeşitliliğinin, normal bireylere kıyasla daha az olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca obez insanlardan alınan bakteriler farelere uygulandığında, farelere kilo alımı görülüyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal