Sinüzite Ne İyi Gelir?

Toplum içinde sıklıkla ‘’sinüzitim azdı, baş ağrım var’’ gibi sözlerden bahseden birçok insan görebilirsiniz. Peki sinüzit hastalığının belirtileri nelerdir ve sinüzite ne iyi gelir?

03.05.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-11:32) Sinüzite Ne İyi Gelir?

Toplum içinde sıklıkla ‘’sinüzitim azdı, baş ağrım var’’ gibi sözlerden bahseden birçok insan görebilirsiniz. Peki sinüzit hastalığının belirtileri nelerdir ve sinüzite ne iyi gelir?

SİNÜZİTE NE İYİ GELİYOR?

Halk arasında en sık görülen rahatsızlıktan birisi olan sinüzite iyi gelen şifalı bitkiler çok sık araştırılmaktadır. Baş ağrısı yapması nedeniyle bazen çekilmez bir hal alan sinüzite neler iyi gelir? İşte bu hastalığa karşı kür tarifi;

Yaklaşık yarım litre suyu kaynatınız. İki tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı kaynayan suyun içine atınız. Kaynayan suyu bir başka kaba aktarıp, başınızı havluyla örterek, yüzünüzü buharına tutunuz ve burnunuzdan nefes alıp veriniz. Arada ağzınızdan da nefes alıp veriniz. Bu uygulamayı 5 dakika sürdürünüz. Daha sonra suyu tekrar kaynatıp 5 dk. Daha aynı şekilde başınızı havluyla örterek uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde 5 dk. Uygulayıp yarım saat ara veriniz ve 5 dakika sonra tekrar yapınız. Akıntının gelmeye başladığı gün, 3 gün ara veriniz. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde uygulama tekrar edilebilir.

SİNÜZİT TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Sinüzitin tedavisi genellikle ilaç ve medikal tedavidir. Cerrahi tedavi yani ameliyat tedavisi çok nadiren gerekebilir. Burun hijyenin çok iyi olması gerekiyor. Sinüzite yakalanmamak için kendinizi soğuktan koruyacaksın, burun temizliğini çok iyi yapacaksınız. Günde 8-10 defa burun içindekileri temizleyeceksiniz. Gençler özellikle banyo yapıp sokağa çıkıp soğuğa maruz kaldıklarında burun tıkanıklıkları ve ardından sinüzite sıklıkla yakalanırlar. Ama sinüzit tedavisiz bir hastalık değildir. Bu hastalıktan şüphelendiyseniz mutlaka bir kulak, burun, boğaz hekimine gidip baş ağrısının sebebinin sinüzit olup olmadığını mutlaka ayırt etmeniz gerekmektedir. Sinüzitten korkmayın ama tedavi edilmezse uzun süre geniz akıntısı yapıp akciğer problemlerine neden olabilir. İhmal edilmemesi gereken önemli hastalıklardan bir tanesidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal