Ses Açma Yöntemleri Nelerdir?

Ses açma yöntemleri nelerdir? Ses geliştirme egzersizleri nelerdir? Ses nasıl güzelleşir? Merak ettiğiniz soruların yanıtları haberimizde…

13.04.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-17:35) Ses Açma Yöntemleri Nelerdir?

Yapılan her ses egzersizi bir amaca yönelik olmalıdır. Gelişi güzel melodilerle, amaçsız yapılan egzersizlerin hiçbir faydası yoktur. Amaç, sade ve uygun egzersizlerle, nefesin pürüzsüz ve ölçülü olmasını sağlamak, diyaframın iyi kullanılmasını öğretmek, sesin rezonansını sağlamak, registerleri yerine oturtarak sesleri birbirine perçinlemek, parlak, dolgun sesler elde etmektir.

Sesinizi güçlendirmenin en iyi yollarından bir tanesi, şu anda konuştuğunuz şekli fark etmenizdir.

Diğer insanların bizim seslerimizi duyuşları, bizim kendi sesimizi duymamızdan biraz farklıdır. Hatta çoğumuz kendi sesimizi kayıttan dinlediğinde sevmeyiz.

Bu alıştırmada yapmanız gereken tek şey, sesinizi bir bilgisayar ya da mp3 player vasıtasıyla kayıt etmeniz. Burada önemli olan tek nokta, kayıt ettiğin sesi, aynı kalitede sana aktarabilen bir sistem bulman.

Ses kayıt edicinizin, kayıt düğmesine bastıktan sonra, bir arkadaşınızla telefonda konuştuğunuzu düşünün. Normal hayatta konuştuğumuz gibi konuşmamamız önemli. Burada sesimize dikkat etmeyeceğiz.

Kayıt bittikten sonra, kaydettiğiniz ses dosyasını çalıştırın ve bir arkadaşınızdan ses tonunuza 1 ila 10 arası bir not vermesini isteyin. Dikkat edilmesi gereken 3 ana nokta var. Uygulamalı olarak düşünürsek, eğer bu üç ana noktayı ele alırsak, çekici bir ses için gerekli olan her şeyi ele almış oluruz.
Sesiniz net ve keskin mi geliyor yoksa yuttuğunuz kelimeler var mı?

Netlik ve keskinliği geliştirmek için uygulayabileceğiniz bazı anahtar noktalar:

* Kelimeleri söylediğiniz sıradaki ağız şeklinizi abartın.

* Dişlerinizin arasına yatay olarak bir kalem koy ve anlaşılır şekilde konuşmaya çalış

* Mümkün olduğunca tekerleme çalışın ve net söyleyene kadar sesinizi kayıt edin.

Ses tonu ve enerji birliktedir. Çünkü enerjili ve güvenli bir şekilde konuşmaya başlarsanız, otomatik olarak ses tonunuz yükselir.

Bu çok önemli çünkü, enerji ve duygularını konuşmalarına katan insanlar daha yaratıcı, daha kendine güvenli ve daha yetkili gözükürler. Söylediklerinizi duygu ve mimiklerle desteklemezseniz, karşı tarafın ilgisini kaybedebilirsiniz. Monoton bir aktarım sıkıcı ya da endişeli gözükür.

Sesinizi dinlerken…

* Sesiniz güç ve kendinize güven veriyor mu?

* Sesiniz yeteri bir enerji veriyor mu?

* Açık ve kendinize güvenli mi?

* Tutkulu ve heyecanlı mı?

Eğer sesiniz bu pozitif özellikleri içeriyorsa, kendinize yüksek not verin. Eğer içermiyorsa, düşük not verin. Örnek olarak, restoranda ya da dışarıda, kendinizi sürekli tekrar eder ya da sesinizi zorla yükseltir bir şekilde mi buluyorsun? Eğer öyleyse, bu konuda çalışmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal