Diyabet hastaları şekerden uzak durmak zorunda elbette ama tatlıdan değil! Bu ne mi demek? Tatlılar sadece şeker kullanarak yapılmıyor. Biz de Diyabet Günü’ne özel diyabet hastalarının da güvenle tüketebilecekleri şekersiz tatlıları sizler için listeledik.

PORTAKALLI  MUHALLEBİ  TARİFİ

1,5 su bardağı sütün içerisine 1 yemek kaşığı mısır nişastasını, 1 yemek kaşığı tam buğday ununu ve biraz portakal kabuğu rendesini katıp karıştırıyoruz. Ardından bu karışımı ocağa alıp kaynatıyoruz. Karışımımız kaynadıktan sonra altını kapatıp üzerine yarım çay bardağı bal ve bir paket vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ardından kaplara koyup buzdolabında bir süre dinlendiriyoruz. İşte size bir şekersiz meyveli muhallebi tarifi!

BAL KABAĞI PUDİNGİ

Bal kabağı pudingi şekersiz tatlı yazımızın prensesi desek yeri. 2 bardak sütün içerisine 1 tatlı kaşığı nişastayı ve 1 tatlı kaşığı unu ekleyip ocakta ısıtarak karıştırıyoruz. Ardından haşlanmış ve ezilmiş 1 dilim bal kabağını ve 1 paket vanilyayı ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyip servis edebiliriz.

ŞEKERSİZ KEK

1 su bardağı sütün içerisine, 1,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 2 avuç dolusu kıyılmış kuru meyveleri, 1 fincan yağı ve 1 adet yumurtayı atarak karıştırıyoruz. Ardından 170-180 derece ayarlanmış fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çıkartıp biraz dinlendirdiriyoruz. Şekersiz tatlıların en lezizlerinden olan şekersiz kek ağzınıza layık!

ŞEKERSİZ TATLI KURABİYE

Şekersiz kurabiye tarifleri oldukça kolaydır. 2,5 su bardağı unu, 1 su bardağı sütü, 1 paket kabartma tozunu ve yarım fincan yağ ile en az iki su bardağı kıyılmış kuru meyveyi (incir, dut, kayısı vb.) bir kaba koyup karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz hamur normal kurabiye hamurundan daha sıvı halde olacaktır. Ancak bunları kaşık yardımıyla tepsiye dizip pişirdiğimizde normal kurabiyeden hiçbir farkı kalmayacak.

ARMUT TATLISI

Bu şekersiz tatlı yapımı son derece kolaydır. Öncelikle armutları ikiye bölüyoruz. İçlerindeki çekirdekli kısımları çıkarıp yerine ceviz koyuyoruz, üzerine biraz tarçın serpip biraz bal gezdirdikten sonra fırına veriyoruz. Cevizler iyice kızarmaya başladığında çıkarıp servis edebilirsiniz.

MEYVE BARLARI

Meyve barlarını yaparken istediğiniz meyveleri tercih edebilirsiniz. Biz kuru üzüm ve hurma ile yapılan bir meyve barı tarifi vermek istiyoruz. Birer kâse kuru hurma, üzüm ve bademi (içerisine isterseniz ceviz ve fındık da ekleyebilirsiniz) blenderdan geçiriyoruz. Üzerine bir kaşık bal ekleyip alüminyum folyoya sararak şekil almasını sağlıyoruz. Ardında bir gece buzdolabında bekletip donmuş olan barımızı kırarak servis edebiliriz.

MUZLU PUFFİN

Şekersiz tatlı yazımızı şeker mi şeker bir tarifle bitiriyoruz. 2 adet muzu, bir kâseden biraz daha az fıstık ezmesini, yarım bardak toz kakaoyu ve yarım bardak balı blenderda öğütüyoruz. Hamur kıvamına gelmiş olan karışımımızı muffin kalıbına doldurup fırına atıyoruz. Keklerimiz piştikten sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ha unutmadan! “Eğer şeker yirmi birinci yüzyılda bulunmuş olsaydı uyuşturucuyla aynı muameleyi görürdü,” diyor uzmanlar.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın