Diyabet Hastaları İçin Tatlı Tarifleri

Diyabet hastası bireyler, beslenmelerine son derece dikkat etmek zorundadır. Doğru yemeklerin doğru miktarda yenmesi hayati önem taşıyor. Peki şeker hastaları için tatlı tarifleri nelerdir? İşte o tarifler...

30.07.2018-15:14 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-15:50)

Diyabet, diğer ismiyle şeker hastalığına sahip olan bireylerin beslenme tedavilerindeki en önemli detay, yiyecekleri doğru miktarlarda yemeleridir. 

Hassas ve bilinçli ölçüler ile tüketilen yiyecekler, öğün atlatmadan yapılacak bir diyet programıyla bir araya gelince şeker seviyesi ve buna bağlı olarak kontrol edilmesi gereken beden kitle indeksi oranlarında bir denge sağlanabilir.

ŞEKER HASTALARI İÇİN TATLI ÖNERİLERİ

Portakallı Muhallebi Tarifi

1,5 su bardağı sütün içerisine 1 yemek kaşığı mısır nişastasını, 1 yemek kaşığı tam buğday ununu ve biraz portakal kabuğu rendesini katıp karıştırıyoruz. Ardından bu karışımı ocağa alıp kaynatıyoruz. Karışımımız kaynadıktan sonra altını kapatıp üzerine yarım çay bardağı bal ve bir paket vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ardından kaplara koyup buzdolabında bir süre dinlendiriyoruz. İşte size bir şekersiz meyveli muhallebi tarifi!

Şekersiz Kek

1 su bardağı sütün içerisine, 1,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 2 avuç dolusu kıyılmış kuru meyveleri, 1 fincan yağı ve 1 adet yumurtayı atarak karıştırıyoruz. Ardından 170-180 derece ayarlanmış fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çıkartıp biraz dinlendiriyoruz. Şekersiz tatlıların en lezizlerinden olan şekersiz kek ağzınıza layık!

Şekersiz Tatlı Kurabiye

2,5 su bardağı unu, 1 su bardağı sütü, 1 paket kabartma tozunu ve yarım fincan yağ ile en az iki su bardağı kıyılmış kuru meyveyi (incir, dut, kayısı vb.) bir kaba koyup karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz hamur normal kurabiye hamurundan daha sıvı halde olacaktır. Ancak bunları kaşık yardımıyla tepsiye dizip pişirdiğimizde normal kurabiyeden hiçbir farkı kalmayacak.

Bal Kabağı Pudingi


Bal kabağı pudingi için 2 bardak sütün içerisine 1 tatlı kaşığı nişastayı ve 1 tatlı kaşığı unu ekleyip ocakta ısıtarak karıştırıyoruz. Ardından haşlanmış ve ezilmiş 1 dilim bal kabağını ve 1 paket vanilyayı ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyip servis edebiliriz.

Armut Tatlısı

Bu şekersiz tatlı yapımı son derece kolaydır. Öncelikle armutları ikiye bölüyoruz. İçlerindeki çekirdekli kısımları çıkarıp yerine ceviz koyuyoruz, üzerine biraz tarçın serpip biraz bal gezdirdikten sonra fırına veriyoruz. Cevizler iyice kızarmaya başladığında çıkarıp servis edebilirsiniz.

Meyve Barları

Meyve barlarını yaparken istediğiniz meyveleri tercih edebilirsiniz. Biz kuru üzüm ve hurma ile yapılan bir meyve barı tarifi vermek istiyoruz. Birer kase kuru hurma, üzüm ve bademi (içerisine isterseniz ceviz ve fındık da ekleyebilirsiniz) blenderdan geçiriyoruz. Üzerine bir kaşık bal ekleyip alüminyum folyoya sararak şekil almasını sağlıyoruz. Ardında bir gece buzdolabında bekletip donmuş olan barımızı kırarak servis edebiliriz.

Muzlu Muffin

Şekersiz tatlı yazımızı şeker mi şeker bir tarifle bitiriyoruz. 2 adet muzu, bir kâseden biraz daha az fıstık ezmesini, yarım bardak toz kakaoyu ve yarım bardak balı blenderda öğütüyoruz. Hamur kıvamına gelmiş olan karışımımızı muffin kalıbına doldurup fırına atıyoruz. Keklerimiz piştikten sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal