‘Sarıyı Fark Et’ Diyerek Pedal Çevirdiler

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 15 Şubat günü Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle çocukluk çağı kanserine dikkat çekmek amacıyla kampanya düzenledi. İşte detaylar…

18.02.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-12:05) ‘Sarıyı Fark Et’ Diyerek Pedal Çevirdiler

Düzenlenen kampanya kapsamında İstanbul'un farklı noktaları sarıyla kaplandı. Billboard ve dijital ekranlardan tüm İstanbullulara "Sarıyı fark et" mesajı verildi. Aynı zamanda KAÇUV gönüllülerinden oluşan 50 kişilik ekip de "Sarıyı Fark Et Bisiklet Turu" kapsamında pedal çevirdi.

"SARIYI FARK ET" DİYEREK ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Türkiye'de her yıl 3 bin 500 çocuğa kanser teşhisi konuluyor ve bu sayı nüksler ile birlikte 5 bine yükseliyor. 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü'nde "#sarıyıfarket" temalı farkındalık projesinde, çocukluk çağı kanseri hakkında farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemine dikkati çekmek amaçlandı. Proje kapsamında İstanbul'da farklı noktalar sarıyla kaplanırken vakıf billboard ve dijital ekranlardan tüm İstanbullulara "Sarıyı fark et" diye seslendi.

Caddebostan Sahili'nde başlayan bisiklet turunda KAÇUV gönüllüleri #sarıyıfarket dövizleriyle farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi. Bisiklet turunun başlangıç noktasındaki stantta çocukluk çağı kanserlerine ilişkin bilgiler verildi. KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. İnci Yıldız, çocukluk çağı kanserlerinde hastalığı erken evrede yakalamak kadar uygun merkeze ulaşıp tedavi almanın da büyük önem taşıdığına işaret ederek, şu bilgileri paylaştı:

"Her yıl 3 bin 500 çocuk kansere yakalanıyor. Her geçen yıl 3 yaş altı çocuklarda kanser vakaları artıyor. Çocukluk çağı kanserlerinin en sık görüleni ve bilinen vakaların yüzde 30'u lösemi. Geri kalan yüzde 70 içinde, ülkemizde ikinci sırada lenf bezi kanserleri yer alıyor. Bugün çocukluk çağı lösemisinden eskisi gibi korkmuyoruz. 30 yıl görülen vakaların yüzde 20'si iyileşirken bugün yüzde 80’inden fazlası iyileşiyor. Çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlerinden türleri, tanı yöntemleri ve belirtileri bakımından ayrışıyor. Erişkinlerdeki gibi yerleşmiş tarama testleri olmadığından erken tanı alabilmeleri için ebeveynler tarafından bulgu ve belirtilerin bilinmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor."

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal