Salatalığın Cilde Faydaları!

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline gelmiş olan salatalık yüzde 95 oranında su içermektedir. Zengin minerallerden ve vitaminlerden oluşan salatalık cilt ve vücut için faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kadar yararlı bir sebze.

15.06.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:25) Salatalığın Cilde Faydaları!

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline gelmiş olan salatalık yüzde 95 oranında su içermektedir. Zengin minerallerden ve vitaminlerden oluşan salatalık cilt ve vücut için faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kadar yararlı bir sebze. Mide sorunlarına yardımcı olmakla birlikte içinize ferahlık veren ve cildi besleyen salatalık ile sağlığınızı korumak oldukça akıllıcadır.

DETOKS İÇECEKLERİNİN GÖZDE MALZEMESİ

Detoks içeceklerinin en sık kullanılan malzemeleri arasında bulunan salatalık suyu hem sıvı deposu hem de mineral yönünden oldukça zengini bir besin olması ile vücudu %90 oranında beslemekte ve temizlemektedir.
FERAHLATICI BİR İÇECEK

Salatalık suyunu yaz aylarında lezzetli ve ferahlatıcı bir içecek yaparak tüketmeniz mümkün olduğu gibi diğer birçok özelliği ile öne çıkıyor. Sıcaktan dolayı ortaya çıkan hararet sorununu gidermede de oldukça büyük bir rol oynayan salatalık vücudu iç ve dış yollarla temizlemektedir.

KANSER DÜŞMANI

Salatalık suyu bağışıklık güçlendirici pek çok içeriğinden ötürü kanser savaşçısı olarak bilinmektedir. Öğünleriniz de salatalık suyuna yer vermeniz kansere yakalanma riskinizi düşürebilir.
AĞIZ KOKUSUNA BİRE BİR

Salatalık cilde ve bağışıklık sistemine etki ettiği gibi diş eti sorunlarına ve ağız bakterilerine de birebir çözüm olarak kullanılabilir. Bakterileri etkisiz hale getirip kötü kokulara karşı savaşmada oldukça etkili bir yöntemdir.

Salatalığın Cilde Faydaları şunlardır;

Salatalık cilde nem kazandırdığı gibi ciltte oluşan sivilce izlerini de kısa sürede yok etmesiyle bilinir ve hızla iyileşmesini sağlar. Vücuttaki ödem sorununa iyi gelen salatalık hazımsızlık sorununuzu ortadan kaldırır. Sabahları göz çevrenizdeki şişliklere birebir etkilidir. Göz kapaklarına birer dilim salatalık koyup 10 dakika beklemeniz şişlikleri ortadan kaldıracaktır. Ayrıca gözde oluşan yanma ve batmayı ortadan kaldırıp rahatlama hissi verecektir. Kuru Cilt ve nem sorunu yaşıyorsanız salatalık cildinizi nemlendirmede büyük rol oynar.

İçerdiği Anti-aging etkisi sayesinde cildinize yenilenme görünümü verecektir. Doktorların yaptığı açıklamalara göre salatalık, astringent yani büzücü etkisi sayesinde ciltteki genişlemiş gözenekleri küçültmektedir aynı zamanda doğal bir cilt beyazlatıcı özelliği sayesinde ciltte oluşan lekelerini yok etmektedir. Salatalık mantar ve egzama rahatsızlıkları yüzünden kaşıntı, şişlik ve kızarıklıkları iyileştirmede de fayda sağlamaktadır. Ayrıca kırışıklık oluşumunu engelleme cildi gergin tutma özelliği de faydaları arasında yer almaktadır.
Salatalık Maskesi Tarifi
Malzemeler;
– 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
– 2 tatlı kaşığı yoğurt
– 2 adet orta boy salatalık
Yapılışı;
Salatalığı rendeleyip zeytinyağında 5 dakika beklettikten sonra yoğurt ile karıştırıp yüzünüzde 20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Salatalığı zeytinyağında bekletmemizin sebebi içeriğindeki ana maddelerin tamamen iç içe geçmesini ve faydalı yağlarla etkileşmesini sağlamaktır.

Günlük ihtiyacınız olan ve vitaminlerin bir çoğunu içeren salatalığın içerisinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko barındırmaktadır. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengin olan salatalık, düzenli kullanımda cildin canlı ve genç görünmesini sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal